Audi e-tron Forum banner
21 - 40 of 114 Posts
Usunąłem jedno z żeber, abyś mógł zobaczyć, jak by to wyglądało, i jak widać, nie wygląda to dobrze. Żebro ma faktycznie kształt litery L w kolorze fortepianowej czerni z dodatkową wstawką z tworzywa sztucznego pokrytego aluminium.

View attachment 3116
Dziękuję za zrobienie tego zdjęcia. Wygląda okropnie
Co myślisz o tym, żeby po prostu pomalować płetwy na czarno?

Discussion starter · #22 ·
Dziękuję za zrobienie tego zdjęcia. Wygląda okropnie
Co myślisz o tym, żeby po prostu zrobić czarne wyszukiwanie?
Mogę spróbować owinąć jeden, aby zobaczyć w Satin Back i zobaczyć, jak wygląda, lub dopasować go do ciemnoszarego koloru akcentów, które są dostarczane z GT quattro w Wielkiej Brytanii.

Serdecznie DZIĘKUJĘ za zamieszczenie tych zdjęć, ponieważ zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu. Właśnie planowałem okleić te panele, aby pasowały do matowej czarnej folii, którą zamierzam nałożyć na samochód. Pomyślałem, że błyszcząca czerń połączy się z innymi elementami wykończeniowymi pojazdu, które nie będą oklejone i stworzy ładny kontrast/spójność.

Nadal jestem bardzo zaniepokojony kołami z rynku wtórnego. Jak bardzo chcę przejść na 22” z oponami -1, aby zachować ten sam obwód toczenia, martwię się o takie rzeczy, jak masa pojazdu i redukcja zasięgu… mimo że całkowity obwód opony/koła byłby taki sam. Samochody elektryczne są tak ciężkie, a ludzie nigdy nie biorą pod uwagę, że koła mają maksymalną masę resorowaną, na którą są oceniane. Większość kół po prostu nie uwzględnia dodatkowego ciężaru samochodu elektrycznego.

Na koniec, w moim Tesli, zachowałem 19” z oponami zimowymi do jazdy zimą… mniejsze koła w pewnym stopniu rekompensowały utratę zasięgu na zimnie. Tesla zauważyłaby, kiedy zmieniłem koła i zapytała mnie, jaki mają rozmiar, aby upewnić się, że systemy są odpowiednio skalibrowane dla nowego rozmiaru koła. Czy Audi ma podobne ustawienia? Jeśli zmienisz średnicę toczenia koła/opony, w jaki sposób system się aktualizuje i ponownie kalibruje?

Discussion starter · #24 · (Edited)
Serdecznie DZIĘKUJĘ za zamieszczenie tych zdjęć, ponieważ zastanawiałem się nad tym od jakiegoś czasu. Planowałem po prostu okleić te panele, aby pasowały do matowej czarnej folii, którą zamierzam nałożyć na samochód. Pomyślałem, że błyszcząca czerń będzie pasować do innych elementów wykończeniowych w pojeździe, które nie będą oklejane i stworzy ładny kontrast/spójność.

Nadal jestem bardzo zaniepokojony kołami z rynku wtórnego. Choć bardzo chcę przejść na 22" z oponami -1, aby zachować ten sam obwód toczenia, martwię się o takie rzeczy, jak masa pojazdu i redukcja zasięgu... mimo że całkowity obwód opony/koła byłby taki sam. Samochody elektryczne są tak ciężkie, a ludzie nigdy nie biorą pod uwagę, że koła mają maksymalną masę resorowaną, na którą są oceniane. Większość kół po prostu nie uwzględnia dodatkowej masy samochodu elektrycznego.

W końcu w moim Tesli zachowałem 19" z oponami zimowymi do jazdy zimą... mniejsze koła w pewnym stopniu rekompensowały utratę zasięgu na zimnie. Tesla zauważała, kiedy zmieniałem koła i pytała mnie, jaki mają rozmiar, aby upewnić się, że systemy są odpowiednio skalibrowane dla nowego rozmiaru koła. Czy Audi ma podobne ustawienia? Jeśli zmienisz średnicę toczenia koła/opony, w jaki sposób system aktualizuje się i ponownie kalibruje?
Oto kolejne zdjęcie panelu od tyłu, jak widać, dwa okrągłe klipsy mocują srebrną listwę do czarnej listwy w kształcie litery L, więc teoretycznie można zdjąć srebrną listwę, aby ją okleić, bez odkręcania płetw.

Image
Image

Discussion starter · #25 ·
Owiniłem 2 srebrne płetwy włóknem węglowym.

Nie jestem pewien, co wygląda najlepiej: oryginalne srebro czy wykończenie z włókna węglowego.

Zanim je wszystkie owinę, co myślą inni?

Attachments

Owiniłem 2 srebrne płetwy włóknem węglowym.

Nie jestem pewien, co wygląda najlepiej, oryginalne srebro czy wykończenie z włókna węglowego.

Zanim je wszystkie owinę, co myślą inni?
To jest niesamowite i dokładnie to zamierzam zrobić ze swoim, gdy samochód w końcu będzie w moich rękach. Zamówiłem bardziej błyszczące czarne włókno węglowe, aby pasowało do istniejących listew i wnętrza.

Dzięki za zamieszczanie zdjęć!

KB01 Brixton w kolorze białym (zretuszowane) to to, o czym myślę. Zostały one wykonane na zamówienie dla mojego Tesli X, ale myślę, że dobrze pasują do każdego EV ze względu na nowoczesny design z motywem "napięcia".

Zauważ, że znalezienie gotowych felg do GT będzie trudne, ponieważ samochód potrzebuje największych przesunięć, jakie kiedykolwiek widziałem w pojeździe, 60 FR i 66 R, a także używa rzadkiego bp - 5x30. Felgi Taycan Oem lub kute na zamówienie to jedyna opcja. Żadne inne felgi oem Audi, jak wspomniano wcześniej, nie będą miały prawidłowego przesunięcia. Tylko Taycan lub na zamówienie.

Image

Image
Image

View attachment 3067
Udało mi się zdobyć kilka, z których usunięto kalkomanie, więc są całkowicie czarne, zamierzam je zastąpić standardowymi felgami aluminiowymi, które są dostarczane z GT quattro.

Myślę, że można je dostać tylko w Wielkiej Brytanii w RS vorsprung i wyżej.

Osobiście uważam, że wyglądają czyściej bez tych krzykliwych linii.
Proszę opisać procedurę usuwania kalkomanii z tych kół. Linie wyglądają okropnie, zawsze myślałem, że koła są obrabiane maszynowo, ale jeśli to rzeczywiście naklejki, to świetna wiadomość. Czy zrobiłeś to sam, czy zleciłeś to komuś? Czy wystarczy paznokieć, aby się dostać i po prostu je oderwać, czy potrzebujesz roztworu płynnego?

Usuwanie naklejek i błyszczące opakowanie z włókna węglowego na łopatkach, aby pasowały do innych elementów wykończeniowych z włókna węglowego, wygrywa nagrodę "Mod of the year award!". Świetna robota.

Czy ktoś znalazł już odpowiednią folię pasującą do CF? Avery, 3M lub inna marka, która jest najbliższa splotowi i połyskowi OEM? Proszę zamieścić swoje ustalenia, aby zaoszczędzić nam wszystkim czasu.

Oszczędzanie OEM!

To ostatni szlif, aby prawidłowo wykończyć koło...
Image
Image

Discussion starter · #36 ·
Proszę szczegółowo opisać procedurę usuwania naklejek z tych kół. Linie wyglądają okropnie, zawsze myślałem, że koła są obrabiane maszynowo, ale jeśli to rzeczywiście naklejki, to wspaniała wiadomość. Zrobiłeś to sam czy zleciłeś komuś? Wystarczy paznokieć, żeby się dostać i po prostu pociągnąć, czy potrzebujesz roztworu płynnego?

Usunięcie naklejek i błyszczące opakowanie cf na łopatkach, aby pasowały do ​​innych wykończeń cf, wygrywa nagrodę "Mod of the year award!". Świetna robota.

Czy ktoś znalazł już odpowiednią folię pasującą do CF? Avery, 3M lub inna marka, która najbardziej zbliża się do splotu i połysku OEM? Proszę zamieścić swoje ustalenia, aby zaoszczędzić nam wszystkim czasu.

Oszczędzanie oem!

To ostatni szlif, aby prawidłowo wykończyć koło... View attachment 3820 View attachment 3822
Cześć

Firma zrobiła to przed zakupem kół, wierzę, że po prostu usunęli naklejki, ponieważ koła wyglądają tak, jakby nie zostały ponownie pomalowane proszkowo.

Spróbowałbym po prostu oderwać je paznokciem, wyobrażam sobie, że jeśli są na wierzchu lakieru bezbarwnego, poczujesz krawędź. Jeśli to prawda, użyj suszarki do włosów, aby poluzować klej i powinny się po prostu odkleić. Jeśli jednak nie możesz poczuć krawędzi, muszą być pod lakierem bezbarwnym.

Tak, koło wygląda o wiele lepiej w czerni z płetwami CF... uwielbiam powyższy obraz.

James

21 - 40 of 114 Posts