Myślę o aktywacji niektórych ukrytych funkcji dla mojego Etron GT, chciałbym wiedzieć, czy mogę mieć te efekty tylnych świateł przez kodowanie?
Zmieniłem prędkość na 140 km/h i mogę ją włączyć podczas jazdy. To naprawdę fajne małe narzędzie do sprawdzania martwego pola. Daj znać, jak działają pozostałe zmiany!Dzięki za udostępnienie; OBD11 jest doskonały. Chcę włączyć skandynawskie tylne światła do jazdy dziennej w brytyjskich samochodach (może w amerykańskich); nie można mieć tylnych świateł włączonych w ciągu dnia, można włączyć światła do jazdy dziennej za pomocą przycisku w samochodzie, ale wyłączają się one po osiągnięciu określonej prędkości, co jest irytujące. W Skandynawii mogą mieć przednie światła do jazdy dziennej i tylne światła włączone w ciągu dnia.
Kamera parkowania przy wyższych prędkościach jest fajna. Czy można ją włączyć podczas jazdy i oglądać lol?
Chcę wypróbować menu terenowe i miernik Goraz dostęp do zielonych ekranów inżynieryjnych za pośrednictwem MMI, aby bezpłatnie zaktualizować mapy za pomocą plików do pobrania.
Obejrzałem ten film porównujący dwie opcje: Which VW/Audi Scan Tool Should You Buy? VCDS or OBDeleven - YouTube . Krótkie podsumowanie jest takie, że OBDeleven jest początkowo tańszy, ale wymaga opłacania rocznego członkostwa. Jest również nieco bardziej przyjazny dla początkujących, ponieważ można zapłacić DODATKOWO, aby kupić "Kredyty", których można użyć do aktywacji "aplikacji jednym kliknięciem". Te aplikacje jednym kliknięciem są przeznaczone dla osób, które nie chcą bawić się w kodowanie i chcą aktywować funkcję jednym kliknięciem. Jeśli spojrzysz na post na forum, który zamieściłem powyżej, jest on w rzeczywistości dla modelu e-tron SUV, a nie GT. Możesz sprawdzić, jakie zmiany ludzie byli w stanie niezawodnie wprowadzić, aby zorientować się, co jest dostępne. Daj mi znać, jeśli masz jakieś inne pytania.Jaki jest najlepszy sposób, aby zacząć? Czy muszę kupić ulepszenia lub inne oprogramowanie? Chcę tylko wprowadzić kilka zmian w moim etronie z 2019 roku.
Masz link do przewodnika? Zacznę go szukać.
Próbowałem dziś wieczorem używając OBDeleven i w naszym GT Quattro nie można włączyć animacji świateł za pomocą szybkich aplikacji i nie można włączyć oświetlenia otoczenia (które można zobaczyć w odpowiednich obszarach deski rozdzielczej i konsoli). Myślę, że albo ktoś musi odblokować @OBD, albo długie kodowanie, albo problem sprzętowy. Wprowadziłem kilka innych zmian i poprawek, ale nie tych, których naprawdę chciałem!Istnieje opcja animacji tylnych świateł JP w OBD eleven dla e-tron SUV
Dla GT wydaje się, że istnieje tylko OBDeleven Scadanavian tylne światła do jazdy dziennej, które utrzymują włączony tylny pasek świetlny w ciągu dnia.
Sprawdź stronę OBDeleven GT, aby uzyskać opcje jednym kliknięciem. Jeśli widziałeś, jak ktoś inny to robi, może być o tym mowa na forach OBD eleven, jeśli tam jest, prawdopodobnie będzie to długie kodowanie, które wymaga subskrypcji OBD Evelen, o ile wiem.
Byte 10 Bit 2 "Wyświetlacz przyspieszenia, Tak"Nie jestem pewien, czy to zostało już opublikowane...
Udało mi się aktywować widok ciśnienia w oponach w wirtualnym kokpicie, korzystając z poniższych instrukcji.
- W wirtualnym kokpicie, w menu Funkcje pojazdu, przycisk menu na kierownicy wyświetli menu "Sport", a widok ciśnienia w oponach jest dostępny tutaj po wykonaniu poniższych instrukcji.
17 Deska rozdzielcza
Długie kodowanie
Wyświetlacz przyspieszenia
Stara wartość: Nie
Nowa wartość: Tak
Uruchom ponownie MMI po kodowaniu
Próbowałem wczoraj i działa. Działa również bez Byte 10 Bit 2 "Wyświetlacz przyspieszenia, Tak"Już to rozgryzłem.
Musisz także aktywować Byte 11 Bit 2 "Monitorowanie ciśnienia w oponach: odległość BAP, Tak".
Byte 4 bit 0 dla "TPMS, Tak" nie jest potrzebny.
Jeszcze nie, ale pracujemy nad tym... to była opcja zarówno w moich b8.5, jak i b9 S5... było miło.Czy ktoś wie, czy VCDS lub OBD11 oferują możliwość zmiany domyślnego trybu jazdy przy uruchomieniu? Pamiętam, że robiłem to dawno temu z moim B8 S4 i vag-com(?)
Chcę po prostu, żeby uruchamiał się w trybie indywidualnym. Zmiana ustawienia regeneracji hamulców byłaby również dużym plusem...
GT sedan czy SUV?Witajcie wszyscy,
Czy ktoś z 2024 może potwierdzić, że OBDEleven działa? Mam VCDS, ale niestety po podłączeniu do mojego RS 2024 mogę wejść tylko do modułu CANBUS i jestem zablokowany w dostępie do reszty.