Audi e-tron Forum banner

Audi Etron jest martwy i się nie ładuje

19K views 17 replies 9 participants last post by  hltide77  
#1 ·
Mam mojego etrona od 2 tygodni, wyjechałem na weekend z miasta - samochód był podłączony, założyłem, że był podłączony prawidłowo, ale nie jestem pewien, ponieważ aplikacja Audi nie działa (nie udało mi się jej jeszcze skonfigurować) i nie wróciłem, żeby to sprawdzić. Kontrolka ładowania mignęła na żółto, teraz nic się nie dzieje. Samochód jest martwy, używam ładowarki, która przyszła z Audi - ma pełną moc na ścianie. Myślę, że możliwe, że nie włączyłem trybu parkowania, ale nie jestem pewien. Nie wiem, co zrobić, żeby rozwiązać problem. Dealer Audi ma do mnie oddzwonić. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Chciałbym uzyskać jakieś informacje.

#2 ·
Jeśli nie, 110 V, sprawdź, czy ładowarka jest ustawiona na 100%. Nie będzie ładować przy 50%. (Naciśnij przycisk, aż zmieni się na 100%).

owns 2023 Audi RS eTron GT Project_513/2
#4 ·
Chyba czas na holowanie do serwisu Audi.

#6 ·
To poprawna konfiguracja.

Jeśli strona eTron nie ma kolorowych diod LED, występuje problem z komunikacją. Wizyta u dealera.

#9 ·
Miałem dokładnie ten SAM problem w zeszłym tygodniu. Twoja bateria jest rozładowana. Czy zmieniłeś ustawienie ładowania "odblokuj ładowarkę AC po naładowaniu". Wygląda na to, że występuje usterka, która rozładowuje baterię. Mój przypadkowo rozładował się do zera kilka dni po tym, jak zmieniłem to ustawienie.

#10 ·
Miałem dokładnie ten SAM problem w zeszłym tygodniu. Twój akumulator jest rozładowany. Czy zmieniłeś ustawienie ładowania „odblokuj ładowarkę AC po naładowaniu”? Wydaje się, że występuje usterka, która rozładowuje akumulator. Mój przypadkowo rozładował się do zera kilka dni po zmianie tego ustawienia. Może to być spowodowane tym lub nie.
U mnie jest ustawione „odblokuj ładowarkę AC po naładowaniu” od jakiegoś czasu i dopiero niedawno miałem ten problem. Z trudem radziłem sobie z Audi Roadside, aby dzisiaj sprowadzić odpowiedni holownik do domu, co jest rozczarowujące. Jakie było twoje rozwiązanie?

#14 ·
Nie da się tego wymyślić. Odebrałem samochód, pojechałem nim do domu i teraz port ładowania otwiera się tylko po lewej stronie, działa tylko lewa strona. Cóż, moja ładowarka jest po prawej stronie! Przyjadą odebrać samochód i zabiorą go z powrotem do serwisu
Przynajmniej to wskazuje, że ZROBILI COŚ!!

#15 ·
Mój US '19 e-tron ma tylko port ładowania po lewej stronie. Instrukcja mówi, że jest to opcja w różnych pojazdach. Z tego, co rozumiem, tylko modele europejskie mają prawą i lewą stronę. Możesz to potwierdzić, otwierając bagażnik i sprawdzając prawą stronę pod kątem szybkiego zwalniania.

#16 ·
Mój US '19 e-tron ma tylko port ładowania po lewej stronie. Instrukcja mówi, że jest to opcja w różnych pojazdach. Z tego, co rozumiem, tylko modele europejskie mają prawą i lewą stronę. Możesz to potwierdzić, otwierając bagażnik i sprawdzając szybkie zwolnienie po prawej stronie.
Dla 2019MY w USA port był tylko po stronie kierowcy. W UE/UK samochody miały podwójne porty. W 2021MY w USA Premium Plus i Prestige mają podwójne porty, podczas gdy Premium ma tylko jeden port (po stronie kierowcy?), podczas gdy UE/UK otrzymały podwójne porty. W przypadku podwójnych portów tylko jeden ma ładowanie DC. Nie jestem pewien, po której stronie jest to w przypadku modeli 2021.

#18 ·
Mam mojego etrona od 2 tygodni, wyjechałem na weekend poza miasto - samochód był podłączony, założyłem, że był podłączony prawidłowo, ale nie jestem pewien, ponieważ aplikacja Audi nie działa (nie udało mi się jej jeszcze skonfigurować) i nie wróciłem, żeby to sprawdzić. Kontrolka ładowania mignęła na żółto, teraz nic się nie dzieje. Samochód jest martwy, używam ładowarki, która przyszła z Audi - ma pełną moc na ścianie. Myślę, że możliwe, że nie włączyłem trybu parkowania, ale nie jestem pewien. Nie wiem, co zrobić, żeby naprawić problem. Dealer Audi ma do mnie oddzwonić. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Chciałbym uzyskać jakieś informacje.
Wiem, że to stary wątek, ale mam podobny problem. Mój poziom 1 zaczyna się ładować, ale po kilku minutach kontrolka ładowarki zmienia kolor na żółty i ładowanie się zatrzymuje. Czy udało Ci się ustalić, co było nie tak z Twoją ładowarką lub samochodem?