Audi e-tron Forum banner

Awaria systemu elektrycznego

1 reading
4.3K views 6 replies 6 participants last post by  lars.houmann  
#1 ·
Kilka tygodni temu w moim Etronie pojawił się błąd usterki układu elektrycznego. Dealerowi zajęło półtora tygodnia ustalenie, że przedni silnik elektryczny wymaga wymiany. Samochód ma przejechane około 64 000 mil. Czy ktoś jeszcze miał taki problem?

#3 ·
U mnie to samo. Ma zaledwie 3 lata, więc nie jest objęty gwarancją Audi. Wyciek płynu chłodniczego spowodował poważne uszkodzenie tylnego silnika. Rozszerzona gwarancja (RAC) nie pokryje kosztów, ponieważ zbiornik płynu chłodniczego jest "częścią serwisową". Audi również nie płaci. Prawie 10 000 funtów za naprawę.

#4 ·
Same here. Just over 3 years old, so not covered by Audi. Coolant leak caused major damage to rear motor. The extended warranty (RAC) won't cover the cost as the Coolant tank is a "serviceable part". Audi aren't paying either. Almost £10,000 for the repair.
They should cover it. There’s an issue with the motor that a seal goes bad and causes the coolant leak. They had to replace my front motor and transmission. Motors are covered for 120,000 miles.

#6 ·
Otrzymuję ten sam komunikat o błędzie. Kiedy oddałem go do dealera, "zresetowali system" i nie mogli powtórzyć błędu. Teraz, 2 miesiące później, powrócił. Nie mam pojęcia, czy to ta sama awaria, ale z pewnością sprawia, że wątpię w niezawodność samochodu. Jakieś pomysły od was? Czy wskazać dealerowi na uszczelki płynu chłodzącego przedniego/tylnego silnika?

#7 ·
Miałem błąd "Usterka układu elektrycznego" na moim Etron kilka tygodni temu. Dealerowi zajęło półtora tygodnia, aby ustalić, że przedni silnik elektryczny wymaga wymiany. Samochód ma przejechane około 64 000 mil. Czy ktoś jeszcze miał ten problem?
Przytrafiło mi się to dwa razy w ciągu ostatnich dwóch tygodni w moim 2024q8 etron. Usterka znika i mogę obsługiwać pojazd po dziesięciu do piętnastu minutach. Ale to jest niedopuszczalne. Zabieram go do dealera, żeby to rozgryźli.