Audi e-tron Forum banner

Przednie czujniki parkowania w modelu Launch Edition (wersja brytyjska)?

6.6K views 14 replies 6 participants last post by  SP0RTB4CK  
#1 ·
Cześć,

Zastanawiam się, czy ktoś otrzymał już Launch Edition i może potwierdzić, czy ta edycja zawiera standardowo przednie czujniki parkowania?

Zdjęcia samochodów, które oglądałem na stronie Audi Approved Used, pokazują czujniki w przednich zderzakach, ale opis odnosi się tylko do tylnych czujników parkowania. Więc czy to tylko atrapy, czy co?

Dzięki
Alex

#2 ·
Nie, nie są one standardowe, podobnie jak kamera cofania. Musisz określić pakiet Comfort and Sound, aby otrzymać oba na dowolnym poziomie wyposażenia poniżej Vorsprung.

Informacje o komforcie i dźwięku Audi Q4

Kamera cofania

W granicach systemu kamera cofania monitoruje obszar za pojazdem. Obraz jest wyświetlany w zależności od kąta skrętu na wyświetlaczu MMI za pomocą dynamicznych elementów wyświetlania. Kamera cofania jest aktywowana poprzez włączenie biegu wstecznego lub za pomocą przycisku na konsoli środkowej.

System parkowania Plus
Wykorzystując dane przechwycone przez czujniki ultradźwiękowe zintegrowane ze zderzakami, przedni i tylny akustyczny i wizualny system parkowania pomaga kierowcy w wjeżdżaniu i wyjeżdżaniu z miejsc parkingowych oraz w manewrowaniu. Na podstawie kąta skrętu i kierunku jazdy odległość do wykrytych obiektów jest wyświetlana w selektywnym, optycznym wyświetlaczu na ekranie MMI. Przeszkody wykryte poza torem jazdy są wyświetlane jako biały segment. Czerwone segmenty reprezentują przeszkody na torze jazdy. Wirtualny wyświetlacz toru jazdy dodatkowo zapewnia wytyczne po bokach, które są obliczane z wyprzedzeniem na podstawie aktualnego kąta skrętu. Aktywowany poprzez włączenie biegu wstecznego, za pomocą przycisku na konsoli środkowej lub automatycznie, gdy tylko odległość do wykrytego obiektu jest mniejsza niż około 90 cm. Automatyczną aktywację można włączyć i wyłączyć.

#6 ·
Mam wersję Launch Edition i mogę potwierdzić brak przednich czujników parkowania, trochę rozczarowujące, ale bardzo szybko się z tym pogodziłem, ponieważ uważam, że są tam inne opcje, których obecnie nie można wyspecyfikować z powodu niedoboru półprzewodników.
Dzięki za wyjaśnienie.
Jak mówisz, to w przeciwnym razie dobrze wyposażony samochód i może mógłbym żyć bez przednich czujników.

#7 ·
Szybko się do tego przyzwyczajasz, Launch Edition jest całkiem przyzwoita pod względem specyfikacji, a większość jest już dostępna, co jest bonusem. Muszę powiedzieć, że już uwielbiam moje Q4, mam je od kilku miesięcy, a 40 jest wystarczająco szybkie z dużym zasięgiem, nie będziesz rozczarowany

#8 ·
Dobrze to słyszeć.
Dużą zaletą wersji Launch Edition jest również to, że na rynku pojawia się obecnie szereg „Approved Used” (które, jak przypuszczam, są byłymi demonstratorami), co pozwala uniknąć długich terminów realizacji, które są obecnie doświadczane 😀. Może warto na to spojrzeć.

#10 ·
Jeśli kupisz edycję Launch Edition od dealera, który ma ją w magazynie, specyfikacja samochodu będzie się różnić. Samochód Launch Edition, który niedawno oglądałem, ma przednie czujniki parkowania.

Sprawdź jeszcze raz specyfikację.

#11 ·
Jeśli kupisz wersję Launch Edition od dealera, który ma ją w magazynie, specyfikacja samochodu będzie się różnić. Samochód Launch Edition, który niedawno oglądałem, ma przednie czujniki parkowania.

Po prostu sprawdź specyfikację.
Zostałem poinformowany przez mojego dealera Audi, że wszystkie wersje Launch miały identyczną specyfikację (z wyjątkiem koloru),
ponieważ były pierwsze z linii produkcyjnej i wszystkie zostały wydane dealerom jako demonstracyjne.
Mój ma czujniki z przodu - ale nie są aktywne - tylko zaślepki.