Właśnie rozpocząłem proces zamawiania nowego Q4, ale nie otrzymałem jeszcze informacji o czasie realizacji. Czy ktoś ostatnio zamawiał Q4 i otrzymał datę dostawy? Jeśli tak, jak długo trzeba czekać?
Mój q4 został dostarczony wczoraj i miał być w lipcu. Nie zawracaj sobie głowy, to szczerze mówiąc okropne!Jeśli jest jak w moim etronie, 7 miesięcy 😂 Zamówienie z grudnia weszło do budowy 4 tygodnie temu, ale nadal brak daty wysyłki, a obawa jest taka, że ludzie zgłaszają problemy również w porcie
Mam dostawę w tym samym tygodniu (29), ale dealer mówi, że w zeszłym tygodniu, on jeszcze nie widzi VIN, ale tydzień pozostaje taki sam jak 29.. zamówiłem w maju - więc czekam, co się stanie - jestem również ciekaw, czy dealerzy widzą tydzień dostawy, a nie tydzień budowy, a nawet dokładny dzień, kiedy samochód jest planowany do zbudowania (takie było moje poprzednie doświadczenie z innymi markami)Zamówiłem w maju, dostałem tydzień 6 2022. Złożyłem zamówienie za pośrednictwem programu dyplomatycznego Audi Germany i udało im się przyspieszyć dostawę do tygodnia 29 2021 (w przyszłym tygodniu). W międzyczasie powiedziano mi, że jest opóźnienie o co najmniej 2 tygodnie. Nie mam jeszcze ostatecznej daty. Patrząc na niemieckie strony dealerów, czas realizacji wynosi teraz do roku.
Cześć, mała aktualizacja od dealera. VIN został przypisany do mojego zamówienia, co oznacza, że samochód jest zbudowany lub w trakcie budowy. Pierwotny tydzień budowy był niedokładny (mimo że powiedzieli "potwierdzony tydzień budowy", a dealer nie miał żadnych dodatkowych informacji do dzisiaj).Niezbyt niedawno, ale zamówiłem Q4 40 w czerwcu, tydzień budowy jest ustawiony na 28 2021 (w tym tygodniu), a dostawa powinna nastąpić na początku sierpnia, tak mi powiedziano. Jestem w Hiszpanii.
W moim przypadku zajęło to 2 tygodnieCześć wszystkim, czy mogę zapytać, jak długo zajęło Audi, zanim podało Ci datę budowy po złożeniu początkowego zamówienia?
Czy to samo dotyczy wszystkich marek, czy tylko Audi?LOL, miałem zamiar zapytać o to samo... prawdopodobnie koniec tego roku, jeśli wszystko, co tu zakomunikowano, jest prawdą.
Czekam na zamówienie od listopada 2021 roku (USA). To, co mi teraz mówią, to "to mamy w ciągu najbliższych 2 miesięcy, jeśli jesteś zainteresowany, daj nam znać". Opcja faktycznego zamówienia jeszcze się nie pojawiła (przynajmniej w USA).Do tej pory, sprawa Audi i dotyczy Q4. Przynajmniej w USA, proszę zauważyć.
Wygląda na to, że jesteśmy w tej samej partii produkcyjnej. Bez wątpienia brak chipów.Mój dealer właśnie napisał do mnie e-mail, w którym stwierdził, że samochód jest w produkcji i wstrzymano go z powodu braku jednej części do finalizacji, ale powinno to być zrobione w ciągu kilku dni, więc mam nadzieję, że ma rację, mam nadzieję, że nawet Audi nie chce trzymać niedokończonych samochodów gdzieś i są dla nich priorytetem 😂
Jaka była data Twojego zamówienia?Zamówiłem mojego Q4 e-tron 50 Vorsprung. Dealer wysłał mi e-mail z informacją, że na początku grudnia. Nie mogę się doczekać!!
Zamówione we Włoszech 1 lipca, spodziewane w listopadzie!Właśnie rozpocząłem proces zamawiania nowego Q4, ale nie otrzymałem jeszcze informacji o czasie realizacji zamówienia. Czy ktoś ostatnio zamawiał Q4 i otrzymał datę dostawy? Jeśli tak, to jak długo trzeba czekać?
szkoda, że te felgi nie są dostępne w Wielkiej Brytanii31 kwietnia 2021 zamówiłem Q4 40 e-tron launch edition S competition Navarra Blue full options z felgami 21" "5-ramiennymi-rotor-aero".
Przewidywana dostawa w połowie lipca. Kilka tygodni później telefon od mojego dealera, dostawa została przesunięta na koniec sierpnia.
W zeszły czwartek kolejny telefon od mojego dealera Audi, bardzo zła wiadomość, samochód może zostać dostarczony, ale bez szyberdachu, haka holowniczego, pompy ciepła i przyciemnianych tylnych szyb.
To był regres, jednak sprzedawca wskazuje, że Audi Holandia może ponownie zamówić samochód pod tym samym numerem partii, ze wszystkimi opcjami, które zamówiłem, ale czas dostawy jest nieznany, a oczekuje się dostawy pod koniec tego roku na początku 2022 roku.
W związku z tym mogłem natychmiast uzupełnić samochód o dodatkowe opcje, które zostały w międzyczasie uzupełnione.
Nie miałem zbyt wiele czasu na przemyślenia, więc wczoraj zdecydowałem się anulować zamówienie i zamówić nową konfigurację:
Q4 45 e-tron launch edition S competition full options z 21" "5-ramiennymi-rotor-aero" oraz jako dodatkowe opcje:
pebble grey
Adaptive cruise assist z emergency assist
Adaptive cruise control z ogranicznikiem prędkości
Parkowanie plus
View attachment 2450
Uważam to za "szczęśliwy wypadek"
W Holandii można było najpierw zamówić S Competition tylko w:
Czarny / Biały / Navarra Blue, ale od lat szaleję za Nardo Gray, a Pebble Gray jest bardzo podobny do tego, mimo że jest nieco jaśniejszy.
i natychmiast przeszedłem na 45 E-tron, który właśnie stał się dostępny do zamówienia
w końcu wciąż zadowolony z mojego zamówienia
Zamówione w lipcu, dostawa pod koniec grudnia (Szwecja) Q4 40Właśnie rozpocząłem proces zamawiania nowego Q4, ale nie otrzymałem jeszcze informacji o czasie realizacji. Czy ktoś ostatnio zamawiał Q4 i otrzymał datę dostawy? Jeśli tak, jak długo musieliście czekać?
To trochę kpina, zgadzam się. Pakiety wydają się być zaprojektowane tak, aby wpychać Cię dalej w droższe wersje. Z pewnością wiedzą, co robią, i nie jest to z korzyścią dla klientów.Będę rozglądał się w okolicach października - listopada, aby zamówić przez pracę Q4 Sportback z dostawą na lipiec 2022 roku. Mój problem polega na tym, że nie można go skonfigurować tak, jak chcesz. Na przykład, jeśli chcesz szyby z funkcją privacy, musisz wziąć S Line lub wyżej. Nie można zamówić 19-calowych kół w wersji S Line i nie można zamówić panoramicznego dachu, chyba że wybierzesz wersję Vorsprung.
Chciałbym Sportback 50 (lub 45) Quattro w wersji Sport z 19-calowymi kołami, szybami z funkcją privacy i panoramicznym dachem, kamerą cofania i HUD, ale proszę bez skóry.
Audi twierdzi, że zamawianie pakietów pomaga zaoszczędzić pieniądze, ponieważ najpopularniejsze opcje są łączone w niższej cenie niż w przypadku zakupu ich osobno. Nie potrzebuję wirtualnego kokpitu, ale chciałbym mieć HUD. Nie potrzebuję ulepszonego systemu dźwiękowego ani dodatkowych opcji tempomatu w pakiecie C+S, ale chciałbym mieć kamerę cofania. Z pewnością taniej byłoby dla mnie po prostu zamówić HUD i kamerę cofania jako opcje, a nie kompletny pakiet C+S i Tech Pack?
IMHO miło byłoby mieć możliwość, przy wyborze Edition 1, usunięcia bezsensownych i drogich świateł matrycowych z dynamicznymi kierunkowskazami i wykorzystania oszczędności na wybór znacznie bardziej przydatnego dachu panoramicznego. Naprawdę nie obchodzi mnie, czy ludzie w innych samochodach widzą moje kierunkowskazy "dynamicznie".