Audi e-tron Forum banner
161 - 180 of 190 Posts
Aktualizacja zakończona. Jak dotąd nic do zgłoszenia. Zobaczymy w nadchodzących dniach.
Moje po prostu przestało działać z moim CarPlay :(

Bluetooth i Wi-Fi są połączone, a telefon i multimedia działają w natywnych aplikacjach samochodowych, ale CarPlay po prostu wyświetla komunikat o nieudanej próbie nawiązania połączenia

Discussion starter · #163 ·
Mój po prostu przestał uruchamiać mój CarPlay :(

Bluetooth i Wi-Fi są połączone, a telefon i multimedia działają w natywnych aplikacjach samochodowych, ale CarPlay po prostu wyświetla komunikat o nieudanym nawiązaniu połączenia
Miałem ten sam problem, wiem, że to może brzmieć dziwnie…

Podłącz telefon do samochodu i spróbuj użyć wyświetlacza pasażera, aby skonfigurować CarPlay. Ma problem z połączeniem podczas próby połączenia z centralnym MMI, ale kiedy przeszedłem do połączeń na wyświetlaczu pasażera, zamiast ikony CarPlay dotknąłem koła zębatego/ustawień i wybrałem CarPlay, połączył się i pozostał połączony.

Jak zawsze w przypadku CARIAD zależy to od tego, jak wieje wiatr, co niestety działa.

Podłącz telefon do samochodu i spróbuj użyć wyświetlacza pasażera, aby skonfigurować CarPlay. Ma problem z połączeniem podczas próby połączenia z centralnym MMI, ale kiedy wszedłem do połączeń na wyświetlaczu pasażera, a następnie zamiast ikony CarPlay dotknąłem koła zębatego/ustawień i wybrałem CarPlay, połączył się i pozostał połączony.

Jak zawsze w przypadku CARIAD zależy to od tego, jak wieje wiatr, co niestety działa.
Niestety nie mam wyświetlacza pasażera. Próbowałem koła zębatego ustawień i tapania na ikonę CarPlay, ale otrzymuję ten sam wynik.

Mam nadzieję, że ogarnie swój syf po długim śnie przez noc!

Podłącz telefon do samochodu i spróbuj użyć wyświetlacza pasażera, aby skonfigurować CarPlay. Występuje problem z połączeniem podczas próby połączenia z centralnym MMI, ale kiedy przeszedłem do połączeń na wyświetlaczu pasażera, zamiast ikony CarPlay dotknąłem koła zębatego/ustawień i wybrałem CarPlay, połączył się i pozostał połączony.

Nadal brak CarPlay dzisiaj rano, pojechałem do pracy i miałem zamiar zadzwonić do Audi, kiedy pomyślałem, że spróbuję wyłączyć hotspot w samochodzie i zobaczę, co się stanie i cudem znowu działa, więc to zadziałało u mnie, jeśli ktoś inny tego doświadcza:

1. Wyłącz hotspot pojazdu
2. Przejdź do połączeń i na iPhonie kliknij ikonę koła zębatego/ustawień
3. Przełącz CarPlay na włączone
4. Pojawia się okienko, że samochód musi włączyć swój hotspot, naciśnij OK
5. CarPlay połączył się natychmiast!

Wiele osób, w tym ja, miało ostrzeżenie o oponach. Było to albo z powodu zmian w zimnej pogodzie, albo zostało naprawione, ponieważ nie miałem tego problemu od ponad miesiąca.

Czy Twój samochód jest już na 03.01.00 /c i tylko na nowej kampanii 06XL?

Nie możesz zmienić tego, co się wydarzy, dobrego czy złego, więc starałbym się zbytnio tym nie martwić.
Odebrałem wczoraj samochód. Został zaktualizowany do wersji 03.01.00/c. Jak dotąd działa dobrze. Jedyną dziwną rzeczą jest to, że w aplikacji My Audi wyświetla się komunikat, że wymagana jest aktualizacja oprogramowania do wersji 06XM.

Discussion starter · #167 ·
Dostałem wczoraj samochód. Został zaktualizowany do wersji 03.01.00/c. Jak dotąd działa dobrze. Jedyną dziwną rzeczą jest to, że w aplikacji My Audi wyświetla się komunikat, że wymagana jest aktualizacja oprogramowania dla 06XM.
Nadal możesz mieć wezwanie serwisowe lub kampanię dotyczącą oprogramowania 03.01.
Jednak jeśli dopiero co dokonali aktualizacji, usunięcie jej z aplikacji może zająć 72 godziny.

Jeśli nadal będzie wyświetlana w przyszłym tygodniu, porozmawiaj ze swoim dealerem.

I gratulacje z powodu nowego samochodu! Na jaki się zdecydowałeś?

Nadal możesz mieć akcję serwisową lub kampanię przeciwko oprogramowaniu 03.01.
Jednak jeśli właśnie zrobili aktualizację, usunięcie jej z aplikacji może zająć 72 godziny.

Jeśli nadal będzie wyświetlana w przyszłym tygodniu, porozmawiaj ze swoim dealerem.

I gratulacje z okazji nowego samochodu! Na który się zdecydowałeś?
Dzięki kolego! Dostałem Q6 SUV

Wiele osób, w tym ja, miało ostrzeżenie o oponach. Było to albo spowodowane zmianami w zimnej pogodzie, albo zostało naprawione, ponieważ nie miałem tego problemu od ponad miesiąca.

Czy Twój samochód jest już na 03.01.00 /c i tylko na nowej kampanii 06XL?

Nie możesz zmienić tego, co się wydarzy, dobrego czy złego, więc radziłbym zbytnio się tym nie martwić.
Dostałem wczoraj samochód. Został zaktualizowany do 03.01.00/c. Jak dotąd działa dobrze. Jedyną dziwną rzeczą jest to, że w aplikacji My Audi wyświetla się komunikat, że wymagana jest aktualizacja oprogramowania dla 06XM.
U mnie też.

Dzisiaj rano wciąż brak CarPlay, pojechałem do pracy i miałem zamiar zadzwonić do Audi, kiedy pomyślałem, że spróbuję wyłączyć hotspot w samochodzie i zobaczyć, co się stanie, i cudem znowu działa, więc to zadziałało u mnie, jeśli ktoś inny tego doświadcza:

1. Wyłącz hotspot pojazdu
2. Przejdź do połączeń i na iPhonie kliknij ikonę ustawień/koła zębatego
3. Przełącz CarPlay na włączone
4. Pojawia się okienko o tym, że samochód musi włączyć swój hotspot, naciśnij OK
5. CarPlay połączył się natychmiast!
Intryga zagęszcza się, po tym jak wszystko działało dobrze, wykonując 5 punktów opisanych powyżej z parkingu w pracy, pojechałem samochodem do domu i kiedy cofałem na podjazd, CarPlay znowu umarł. Zauważyłem jednak, że stało się to w tym samym czasie, gdy mój samochód połączył się z moją domową siecią Wi-Fi. Odłączyłem samochód od sieci domowej i powtórzył się poprzedni problem z niepowodzeniem połączenia z CarPlay, dopóki nie powtórzyłem powyższych 5 kroków.

CarPlay znowu działał dobrze, dopóki nie pozwoliłem samochodowi ponownie połączyć się z zewnętrzną siecią Wi-Fi, więc mogę konsekwentnie powtarzać ten błąd.

Wynikiem jest to, że po prostu wyłączę Wi-Fi!

Dzień dobry wszystkim! Wczoraj odebrałem samochód po 4 tygodniach w salonie, podczas gdy jestem na wakacjach.
Do tej pory nie napotkałem żadnych problemów, w rzeczywistości włączono łatwy dostęp i byłem bardzo zadowolony.

Mała czkawka po aktualizacji oprogramowania (06XM), zauważyli wyskakujące powiadomienie o ostrzeżeniu na kierownicy, które zniknęło po jeździe próbnej.

Zrobili 2 jazdy próbne, podczas gdy samochód był tam przez 4 tygodnie, a jedynym ostrzeżeniem, które się pojawiło, było powiadomienie o kierownicy, które następnie zniknęło.

Mam dziś włączyć kartę cyfrową i zobaczyć, jak to pójdzie. Ale nie sądzę, żebym z niej korzystał.
Czy ktoś włączył kartę cyfrową i napotkał problem?

Dzięki.

LIM

Cześć wszystkim

Po wielu problemach (dostałem SQ6), serwis u dealera wymienił moduł komunikacyjny, następnie zaktualizowali do 06CXL (03.01.00.C), to było zrobione 2 tygodnie temu i jak dotąd wszystko dobrze, nawet aplikacja w końcu działa całkiem dobrze.
Jedyne, czego wciąż nie mogę skonfigurować, to kluczyk cyfrowy, a odnowienie certyfikatu plug and charge wciąż nie może być zrobione, ale spróbuję to rozwiązać. Reszta jest OK.
Wygląda na to, że wymieniony moduł powodował i prawdopodobnie nadal powoduje problemy we wszystkich samochodach, które go mają uszkodzony.

Mam zamiar aktywować kartę cyfrową dzisiaj i zobaczyć, jak to pójdzie. Ale nie sądzę, żebym z niej korzystał.
Czy jest ktoś, kto aktywował kartę cyfrową i napotkał problem?
Karta nie jest tym, czym myślisz - musi być aktywowana na zasadzie „na użycie” i dezaktywowana przy następnym uruchomieniu samochodu za pomocą pilota lub telefonu (klucza cyfrowego).

Discussion starter · #174 ·
Dzień dobry wszystkim! Wczoraj odebrałem samochód po 4 tygodniach w salonie, kiedy byłem na wakacjach.
Do tej pory nie napotkałem żadnych problemów, w rzeczywistości łatwy dostęp został włączony i byłem bardzo zadowolony.

Mała czkawka po aktualizacji oprogramowania (06XM), zauważyli wyskakujące powiadomienia ostrzegawcze na kierownicy, które następnie zniknęły po jeździe próbnej.

Zrobili 2 jazdy próbne, podczas gdy samochód był tam przez 4 tygodnie i jedynym ostrzeżeniem, które się pojawiło, było powiadomienie o kierownicy, które następnie zniknęło.

Mam dziś włączyć kartę cyfrową i zobaczyć, jak to pójdzie. Ale nie sądzę, żebym z niej korzystał.
Czy ktoś włączył kartę cyfrową i napotkał problem?

Dzięki.

LIM
Hej @LIM jak @holmes4 mówi, karta jest warta zachodu i rzeczywiście musi być reaktywowana po każdym użyciu.
Masz możliwość wyboru klucza cyfrowego lub zwykłego klucza do codziennego użytku.
Jak tam golf?

Hey @LIM as @holmes4 says the card isn’t worth the hassle and it’s does indeed need to be reactivated after every use.
You have the option of digital key or the regular key for everyday use.
How’s the golf?
Cześć Hppy29,

Dopiero wróciłem 4 dni temu i czuję, że 4 tygodnie to za krótko i w poniedziałek muszę wracać do pracy. Dzięki za pytanie.

Mam fizyczną kartę klucza i dla klucza cyfrowego zakładam, że trzeba go ustawić z telefonu?

Czy nadal używacie oryginalnego klucza jako codziennego użytku, czy używacie klucza cyfrowego lub karty fizycznej?

Dzięki
LIM

Discussion starter · #176 ·
Cześć Hppy29,

Wróciłem 4 dni temu i czuję, że 4 tygodnie to za krótko i w poniedziałek muszę wracać do pracy. Dzięki za pytanie.

Mam fizyczną kartę klucza, a jeśli chodzi o klucz cyfrowy, to rozumiem, że trzeba go ustawić z telefonu?

Czy nadal używacie oryginalnego klucza na co dzień, czy używacie klucza cyfrowego lub karty fizycznej?

Dzięki
LIM
Czy otrzymałeś e-mail od Audi z kodem dostępu do klucza cyfrowego, aby skonfigurować klucz cyfrowy?
Potrzebujesz tego, aby działał, ale wolę prawdziwy klucz!

Czy otrzymałeś e-mail od Audi z kodem dostępu do klucza cyfrowego, aby skonfigurować klucz cyfrowy?
Potrzebujesz tego, aby działał, ale wolę prawdziwy klucz!
Tak, otrzymałem e-mail od mojego Audi z kodem dostępu do klucza cyfrowego.
Okej, dobrze wiedzieć, że preferowany jest prawdziwy klucz.
Myślałem, że Ruby i wy używacie kluczy cyfrowych po aktualizacji oprogramowania.

Dzięki
Lim

Tak, otrzymałem e-mail od mojego Audi z kodem dostępu do klucza cyfrowego.
Ok, dobrze wiedzieć, że preferowany jest rzeczywisty klucz.
Myślałem, że Ruby i wy używacie kluczy cyfrowych po aktualizacji oprogramowania.

Dzięki
Lim
Używam swojego sporadycznie. Trudno pozbyć się nawyku sięgania po klucze, gdy się gdzieś wybierasz.
Nie doświadczyłem żadnych problemów podczas korzystania z mojego. Muszę jednak włożyć telefon do stacji ładującej, aby uruchomić samochód.

• Like
Reactions: LIM
Cześć Hppy29,

Wróciłem 4 dni temu i czuję, że 4 tygodnie to za krótko i w poniedziałek muszę wracać do pracy. Dzięki za pytanie.

Mam fizyczną kartę klucza, a jeśli chodzi o klucz cyfrowy, to rozumiem, że trzeba go ustawić z telefonu?

Czy nadal używacie oryginalnego klucza na co dzień, czy też używacie klucza cyfrowego lub fizycznej karty?

Dzięki
LIM
Często używam klucza cyfrowego. Po prostu trzymam telefon w kieszeni i jadę.

Moje SQ6 zostało zaktualizowane do 06XM w środę. Jak dotąd samochód jest o wiele lepszy - zauważyłem kilka drobnych problemów, takich jak kierownica, która nie zawsze wraca do mojej pozycji podczas wsiadania, ale ogólnie jestem zadowolony.

Aplikacja myAudi wciąż informuje mnie, że muszę zarezerwować wizytę w ramach kampanii 06XM - jak długo zajmie usunięcie komunikatu?

161 - 180 of 190 Posts