Nie czytając odpowiedzi wszystkich, moje 2 centy od czasu posiadania naszego 22 etron to fakt, że zasięg ssie. Mój 22 etron reklamuje 222 mile maksymalnego zasięgu. To, czego nie mówią ci, dopóki nie kupisz go, czy sprzedawca ci powiedział, czy w instrukcji obsługi, to nie zawsze ładuj go do 100%. Ładuj tylko do 80%. Jeśli wybierasz się w dłuższą podróż, naładuj go do 100%. No $#!+ teraz mam średnio 150-160 mil przy 80% i to zależy od tego, czy na zewnątrz jest ciepło/gorąco. Kiedy było zimno, miałem średnio 129-139 mil. Innym dobrym przykładem jest to, że wczoraj naładowałem mojego etrona do 100% z powodu dłuższej podróży. Rano, kiedy odłączyłem ładowarkę, miałem zasięg 202 mil. To najwyższy szacowany zasięg, jaki uzyskałem od czasu posiadania tego SUV-a. Moim pierwszym celem według GPS było 32 mile. Na autostradzie 98% płasko dotarłem do pierwszego celu z pozostałym zasięgiem 152 mil. Bez używania klimatyzacji lub ogrzewania i jazdy w trybie oszczędności. Jeżdżę z ograniczeniem prędkości i nie mam ciężkiej nogi, zwłaszcza z żoną, dzieckiem i starszą matką w samochodzie. Byłem naprawdę rozczarowany, że zużyłem 50 mil zasięgu na 32-milową podróż. To się często zdarza i nie tylko raz. Ponieważ wczoraj musieliśmy pojechać w wiele innych miejsc, musiałem znaleźć miejsce do ładowania przed powrotem do domu, ponieważ po tym, jak poszliśmy i zrobiliśmy wszystko, co chcieliśmy, zostało mi 65 mil zasięgu. Szczerze mówiąc, dla mnie ten SUV etron nie jest wart wydanych pieniędzy. Technologia jest świetna (kiedy działa), ale nawet to jest kwestią przypadku, z tego, co czytałem na forach i postach grupowych. Wiele osób porzuca etrony i przechodzi na tesle i inne samochody elektryczne. Nie lubię tesli, ale też ich nie nienawidzę. Moi znajomi je mają i są świetne pod względem zasięgu ze względu na ich zdolność do regeneracji. Jak tylko puścisz gaz, zaczyna się regeneracja, co jest świetne zarówno na autostradzie, jak i w mieście. W naszych etronach regeneracja następuje tylko wtedy, gdy wciśniesz hamulec lub naciśniesz lewą łopatkę. Ale poważnie, kiedy zamierzasz zwolnić lub wcisnąć hamulce na otwartej autostradzie bez ruchu? W teslach częściej będziesz puszczać gaz, aby zmniejszyć prędkość lub utrzymać prędkość itp. Znajomi mówią mi, że ich zasięg trzyma się całkiem dobrze, nawet na autostradach.
Inny powód....Wartość odsprzedaży Audi spada jak kamień. To mnie zaskakuje, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jest to popularna luksusowa marka.