Audi e-tron Forum banner

Ogrzewanie/chłodzenie temperatury w kabinie.

2 reading
10K views 19 replies 6 participants last post by  SP0RTB4CK  
#1 ·
Mój drugi samochód wstępnie nagrzewa/chłodzi się za pomocą aplikacji. Choćbym się starał, nie mogę znaleźć niczego takiego w tym samochodzie, aplikacja myAudi wydaje się być w tej chwili bardzo podstawowa. Jest też aplikacja Audi connect (nie jestem pewien, jak miałaby się ona odnosić/komunikować z Q4). Wreszcie, instrukcja obsługi prowadzi do dodatkowej klimatyzacji, która jest ukryta w menu. Jednak w porównaniu z aplikacją do mojego drugiego samochodu, programowanie q4 jest tylko tygodniowe. Czy ktoś znalazł lepszy sposób, aby to zrobić. Wstępne nagrzewanie/chłodzenie?

#2 ·
Ustawiam nasze za pomocą aplikacji MyAudi.

Chociaż maksymalnie 2 daty na raz.

A w zdecydowanej większości przypadków funkcja ustawiania timera nie wysyła ustawień do pojazdu.

Jednak aktualizacja ustawień klimatyzacji działa za każdym razem bez zarzutu.

Ustawiam 5 minut ogrzewania po odblokowaniu i po prostu z tym żyję.

Również nieco irytujące, jeśli ogrzewanie zostało ustawione na "wyłączone", to niezależnie od ustawień i timerów, nie włączy się ponownie, dopóki nie wsiądę do samochodu i fizycznie nie wcisnę ponownie przycisku wyłączenia.

#6 ·
Też dostaliśmy wymówki przy pierwszym odbiorze. Dużo dokumentacji sugerowało, że potrzebujemy 10-cyfrowego kodu z kluczem, jednak dopiero po rozmowie z Audi UK okazało się, że Q4 go nie posiada. Zamiast tego było kilka e-maili z naszym lokalnym dealerem, a ona skonfigurowała wszystko zdalnie jako użytkownik klucza.

Nadal jest to nieco irytujące, że nie można zalogować się do pojazdu. 90% powodu, dla którego chciałem być użytkownikiem klucza, było zatrzymanie tego okropnego wyskakującego okienka za każdym razem, gdy uruchamiam samochód.

#8 ·
Trochę denerwujące, że nie można zalogować się do pojazdu. 90% powodu, dla którego chciałem być kluczowym użytkownikiem, było zatrzymanie tego okropnego wyskakującego okienka za każdym razem, gdy uruchamiam samochód
Zgadzam się z tobą. Mam spotkanie u dealera za dwa dni, żeby założyć zimowe buty na mojego GT i muszą też wymyślić, jak włączyć moje logowanie do samochodu (w końcu aplikacja działała w pełni, gdy zweryfikowali moje konto dziś rano, ale samochód wyrzuca błąd, gdy próbuję użyć konta do zalogowania się).

#10 ·
Cóż, bardzo długa rozmowa z Audi i nie posunęliśmy się naprzód.

Ponieważ samochód był wstępnie zarejestrowany u naszego dealera, nadal figurują jako główny użytkownik, więc dopóki nie usuną swojej rejestracji, nie możemy się skonfigurować.

Mam nadzieję, że uda się to zrobić do piątku.

Wtedy być może będziemy mogli zobaczyć znacznie więcej funkcjonalności.

#11 ·
Cała ta sprawa z kluczowymi użytkownikami brzmi jak prawdziwy ból głowy. Po raz kolejny Audi udowadnia, że jest firmą samochodową z tradycjami, jeśli chodzi o technologię. Z pewnością byłoby o wiele łatwiej / bardziej przyjazne dla użytkownika, gdyby można było sparować aplikację telefoniczną z samochodem za pomocą początkowego kodu / parowania przez Bluetooth, tak jak robi się to z telefonem / telewizorem i iplayerem?

#12 ·
Mój syn właśnie dostał Teslę Model 3, śmieje się, jego samochód ma każdą możliwą opcję, zestaw, którego nie ma w magazynie części Audi, ale wszystko jest skonfigurowane i działa od momentu, gdy opuścił salon.

Sam nie miałbym Modelu 3, ale Tesla ma technologię całkowicie uporządkowaną dla właściciela od pierwszego dnia.

#13 ·
Mój syn właśnie dostał Teslę Model 3, śmieje się, jego samochód ma każdą możliwą opcję, zestaw, którego nie ma w magazynie części Audi, ale wszystko jest skonfigurowane i działa od momentu, gdy opuścił salon.

Sam nie miałbym Modelu 3, ale Tesla ma technologię całkowicie uporządkowaną dla właściciela od pierwszego dnia.
Tak, kilku znajomych ma model X i S, to samo, ale wszyscy dzielą się tą samą opinią, technicznie świetnie, ale na tym kończy się z Teslą, czuję, że są składane przez dziecko, a wsparcie techniczne jest czymś, czego można by sobie życzyć, udało mi się przetestować model Y i Jezu, to była ciężka jazda i sprawiała wrażenie bardzo taniej, zwróciłem dealerowi uwagę na kilka problemów, jednym z nich było to, że panele się nie zgrywały, a bagażnik szarpał się podczas otwierania

#14 ·
Mój brat ma model 3. Wujek ma zarówno S, jak i X. Po prostu nie da się tego porównać z jakością wykonania GT (lub ogólnie Audi). Niewspółosiowe panele, niewspółosiowy frunk, skrzypi jak cholera. Ale tak, zdecydowanie ogarnęli techniczną stronę rzeczy. Ludzie, którzy lubią Tesle, szukają moim zdaniem bardziej gadżetu technologicznego na kółkach niż maszyny do jazdy. To nie jest złe, po prostu różne gusta.

#15 ·
Mój brat ma model 3. Wujek ma zarówno S, jak i X. Po prostu nie da się tego porównać z jakością wykonania GT (lub Audi w ogóle). Niewspółosiowe panele, niewspółosiowy frunk, skrzypi jak ****. Ale tak, na pewno poradzili sobie z techniczną stroną rzeczy. Ludzie, którzy lubią Tesle, szukają moim zdaniem bardziej gadżetu technologicznego na kółkach niż maszyny do jazdy. To nie jest złe, po prostu różne gusta.
100 % zgadzam się

#19 ·
Wczoraj zaplanowałem wstępne ogrzewanie na czas, kiedy wychodziłem z pracy. Sukces, samochód był cudowny i ciepły, bez zimnych skórzanych siedzeń do siedzenia. (y)

Później w mojej podróży zauważyłem, że poziom naładowania baterii wynosił 39%, wtedy dotarło do mnie, że mój drugi samochód nie uruchamia wstępnego ogrzewania, jeśli stan naładowania jest poniżej 50%.

Rezultat, dobra robota Audi, będę musiał sprawdzić, jak niski jest SOC, zanim ta funkcja przestanie działać.

#20 ·
Instrukcja obsługi stwierdza jedynie, że akumulator HV powinien mieć wystarczający poziom naładowania.

Jeśli ustawisz godzinę wyjazdu, samochód będzie wstępnie przygotowany do godziny wyjazdu i będzie kontynuował działanie przez kolejne 15 minut po ustawionym czasie. Przypuszczam, że ma to na celu uwzględnienie faktu, że możesz nie wrócić do samochodu o żądanej godzinie. Również bardzo sprytne.