Audi e-tron Forum banner
21 - 40 of 53 Posts
Dostałem to również w weekend dla mojego 2021.

Tak, moja pomyłka. Dla MY2022 w USA:
oryginalna ograniczona gwarancja: 4 lata lub 50 000 mil
oryginalna gwarancja na akumulator: 8 lat lub 100 000 mil
nowa gwarancja na silnik elektryczny: 10 lat lub 120 000 mil
Gdzie widziałeś przedłużoną gwarancję na akumulator do 8 lat?
Widziałem tylko na silnik elektryczny do 10 lat

Gdzie widziałeś gwarancję na baterię przedłużoną do 8 lat?
Widziałem tylko na silnik elektryczny do 10 lat
Federalny nakaz na 8 lat / 100 tys. mil obowiązuje od wielu lat.
Image

W roku modelowym 2027 zakres ubezpieczenia zostanie rozszerzony.

Kupiłem używany model eTron z 2020 roku w październiku. I od czasu rejestracji nie otrzymałem takiego listu. Czy istnieje jakiś sposób, abym mógł potwierdzić przedłużenie oprócz dzwonienia?

Mam Audi (E-Tron Used Vehicle Plan (2 Services & Maintenance)), w którym wspomniana jest wymiana części i koszty. Nie wspomina się, że wymiana silnika elektrycznego nie jest objęta ubezpieczeniem. Moje Q50 jest obecnie w Audi, gdzie otrzymuje nowy silnik, zgodzili się pokryć koszt silnika, ale nie koszty robocizny, mimo że plany serwisowe stanowią koszty wymiany i naprawy.

Czy ktoś, kto "NIE" jest pierwotnym właścicielem, otrzymał to rozszerzenie? Rozmawiając z kimś w Audi, usłyszałem, że będzie ono oferowane tylko pierwotnym właścicielom (może tylko po to, żeby skłonić mnie do kupna nowego…), i że rozszerzenie będzie ważne tylko wtedy, gdy przestrzegany będzie zalecany harmonogram konserwacji. Właśnie kupiłem etron sportback z 2021 roku i zastanawiam się, czy będzie miał zastosowanie.

Czy ktoś, kto "NIE" jest pierwotnym właścicielem, otrzymał to przedłużenie? Rozmawiając z kimś w Audi, powiedzieli, że będzie ono oferowane tylko pierwotnym właścicielom (może tylko po to, żeby skłonić mnie do kupna nowego…), i że przedłużenie będzie ważne tylko wtedy, gdy przestrzegany będzie zalecany harmonogram konserwacji. Właśnie kupiłem etron sportback z 2021 roku i zastanawiam się, czy będzie to dotyczyło.
Myślę, że przedłużenie z pewnością będzie dotyczyło Twojego 2021. Mam Sportback z 2022 roku i jestem drugim właścicielem i otrzymałem list od Audi. Sugeruję skontaktowanie się z Audi North America i zapytanie, czy mają Cię w rejestrze jako obecnego właściciela.

Czy ktoś, kto "NIE" jest pierwotnym właścicielem, otrzymał to przedłużenie? Rozmawiając z kimś w Audi, powiedzieli, że zostanie to zaoferowane tylko pierwotnym właścicielom (może tylko po to, żeby skłonić mnie do kupna nowego…), i że przedłużenie będzie ważne tylko wtedy, gdy przestrzegany będzie zalecany harmonogram konserwacji. Właśnie kupiłem etron sportback z 2021 roku i zastanawiam się, czy to dotyczy.
Mam 2021, który kupiłem jako drugi właściciel w lutym 2024 roku. Otrzymałem list w sprawie przedłużenia gwarancji.

Dzięki! Zrobię to. Sprzedawca w Audi w sobotę powiedział mi, że jedyny raz, kiedy słyszał, że Audi honoruje przedłużenie, to wtedy, gdy pierwotny właściciel dostarczył pojazd na wszystkie zaplanowane przeglądy na czas.
Oczywiście nie miałem kontroli nad konserwacją przez pierwsze 30 tysięcy mil, zanim go kupiłem.
Mam nadzieję, że Audi of America może dodać trochę jasności przez Venmo.
KOCHAM ten pojazd, ale jestem bardzo zdenerwowany z powodu umierających silników po przeczytaniu wątku na Reddicie…

21 - 40 of 53 Posts