Audi e-tron Forum banner

Jak długo zajmuje wyłączenie się kontrolki pre-sense po rozpoczęciu jazdy?

30K views 16 replies 6 participants last post by  mmmzon  
#1 ·
Wydaje się, że zajmuje mi to 1-2 minuty. Normalne?

#5 ·
Trudno powiedzieć. Rano wsiadam do samochodu, włączam go, wyjeżdżam z garażu, więc tak naprawdę tam nie siedzę i pozwalam mu wykonywać swoją pracę, cokolwiek robi. Wiem, że zanim całkowicie wyjadę z garażu, jest wyłączony.
Hmmm, interesujące. Zdecydowanie jestem poza moją społecznością, zanim się wyłączy, zajmuje to na pewno kilka przecznic.

#8 ·
Zmierzylem dzisiaj moj samochod podczas 3 roznych jazd:
  • pierwsza poranna jazda, ~20 sekund
  • druga poranna jazda, ~15 sekund
  • trzecia popołudniowa jazda, ~15 sekund.
Symbol znika, gdy wyjezdzam z garazu i ustawiam kola prosto, aby jechac do przodu. W razie potrzeby moge nagrac film. Nie widze niczego, co trwaloby dluzej niz 30 sekund.

#12 ·
Dzisiejsze obserwacje:
1) ~25 sekund (rano, zimno jak lód)
2) ~15 sekund (rano, ciepły akumulator)
3) ~25 sekund (po południu, zimno jak lód)

Temperatura akumulatora to jedyna zależność, jaką widzę.
A co ze "stanem uśpienia" samochodu? JEŚLI akumulator samochodu jest zimny, to najprawdopodobniej samochód nie był uruchamiany od jakiegoś czasu. Pełne wyłączenie samochodu może zająć do dwóch godzin. Zatem zimny akumulator jest oznaką, że samochód prawdopodobnie znajduje się w głębokim stanie uśpienia. Jeśli akumulator jest w stanie "ciepłym", to prawdopodobnie nie tak dawno samochód był włączony, a więc prawdopodobnie jest w mniej głębokim stanie uśpienia.

#15 ·
Czy ktoś zauważył nową ikonę ostrzeżenia pre-sense, która pojawia się na desce rozdzielczej, gdy pre-sense jest aktywne?
Nie, nie zauważyłem
Nie mam pojęcia, jak ocenić "stan uśpienia".
Sprawdzam ponownie czasy, teraz gdy temperatury są wyższe. Czasy są zdecydowanie związane z temperaturą akumulatora.
Wczorajsze obserwacje:
1) ~15 sekund (rano, zaparkowany na noc)
2) <5 sekund (rano, zaparkowany, aby wysadzić dzieci)
3) ~15 sekund (po południu, zaparkowany przez ~7 godzin)