Audi e-tron Forum banner
41 - 60 of 74 Posts
Skoro dokonałeś adaptacji, czy istnieją osobne wartości dla każdego z trybów? Zastanawiałem się, czy na przykład można mieć indywidualne ustawienie +20 mm do parkowania samochodu, ale pozostawić wartości dla innych trybów takie, jakie są?
Nie, wartości są ustawiane, gdy Twój samochód jest w trybie komfortowym, a 4 wymienione przeze mnie wartości dotyczą każdego koła.

Do wiadomości, odkąd obniżyłem mojego GT, miałem okazję przejechać się samochodem i przejechać nim kilka mil, i zdecydowałem się podnieść samochód o 10 mm.

Powodem jest to, że samochód domyślnie, powiedzmy, że jest na 0 mm, w trybie wydajności obniża się o -10 mm, a jeśli kiedykolwiek zdecydujesz się jechać samochodem z prędkością powyżej 111 mil na godzinę, obniży się on o kolejne 12 mm, co daje -22 mm.

Jeśli więc domyślnie ustawisz 20 mm, tak jak ja, w trybie wydajności samochód obniży się do -32 mm, co jest za dużo i możesz uszkodzić poduszki powietrzne, a jeśli kiedykolwiek przekroczysz 111 mil na godzinę, samochód obniży się o kolejne 12 mm, co daje -44 mm i będziesz jechał na ogranicznikach zawieszenia, czego nie polecam i potencjalnie samochód wyświetli błędy.

Tak więc dzisiaj ustawię go na -10 mm do -12 mm domyślnie, aby w trybie wydajności obniżył się do okna roboczego ustawionego przez Audi i nie sądzę, żebym w najbliższym czasie jechał z prędkością 111 mil na godzinę.
Niesamowita informacja. Zamierzam to wypróbować!

Fajnie, ja też zamierzam tego spróbować. Miałem ostatnio inną obserwację po aktualizacji oprogramowania MMI. Kiedy ustawiłem DriveSelect na Dynamic, poziom wynosi teraz 3, wcześniej było 2. Comfort wynosi 3, a Efficiency 1, co jest takie samo, jak pamiętam. Dziwne, właśnie poprosiłem technika Audi, żeby to sprawdził.

Zapytałem również ludzi z OBDEleven, czy zamierzają dodać "Show Mode" do funkcji, powiedzieli, że pracują nad pewnymi adaptacjami, ale jeszcze żadnych nie widziałem. To w zasadzie tylko odpowietrza zawieszenie po zaparkowaniu. Widziałem gościa, który to robił w Europie na forach, ale nie mogłem tego rozgryźć, ponieważ duża część języka jest po niemiecku.

Fajnie, też zamierzam tego spróbować. Miałem ostatnio inną obserwację po aktualizacji oprogramowania MMI. Kiedy ustawiłem DriveSelect na Dynamic, poziom wynosi teraz 3, wcześniej było 2. Comfort jest na poziomie 3, a Efficiency na poziomie 1, co również pamiętam. Dziwne, właśnie poprosiłem technika Audi, żeby to sprawdził.

Zapytałem również ludzi z OBDEleven, czy zamierzają dodać "Show Mode" do funkcji, powiedzieli, że pracują nad pewnymi adaptacjami, ale jeszcze żadnych nie widziałem. To w zasadzie tylko odpowietrza zawieszenie, gdy samochód jest zaparkowany. Widziałem gościa, który to robił w Europie na forach, ale nie mogłem tego rozgryźć, ponieważ duża część języka jest po niemiecku.
Czy Audi może zobaczyć, co zrobiłeś z obd11? Kiedy podłączą skaner fabryczny Audi, czy zostaną powiadomieni, jeśli zostaną wprowadzone jakieś zmiany? Chciałbym mieć opcję trybu pokazu. Chcę go tylko obniżyć, gdy jest zaparkowany. Ale gwarancja wciąż siedzi mi w głowie.

Fajnie, też zamierzam tego spróbować. Miałem ostatnio inną obserwację po aktualizacji oprogramowania MMI. Kiedy ustawiłem DriveSelect na Dynamic, teraz poziom wynosi 3, wcześniej było 2. Comfort wynosi 3, a Efficiency wynosi 1, co jest takie samo, jak pamiętam. Dziwne, właśnie poprosiłem technika Audi, żeby to sprawdził.

Zapytałem również ludzi z OBDEleven, czy zamierzają dodać "Show Mode" do funkcji, powiedzieli, że pracują nad pewnymi adaptacjami, ale jeszcze żadnych nie widziałem. To w zasadzie tylko odpowietrza zawieszenie, gdy samochód jest zaparkowany. Widziałem gościa, który to robił w Europie na forach, ale nie mogłem tego rozgryźć, ponieważ duża część języka jest po niemiecku.
Czy możesz udostępnić link do posta?

Czy Audi może zobaczyć, co zrobiłeś z obd11? Kiedy podłączą skaner fabryczny Audi, czy powiadamia ich, jeśli zostaną wprowadzone jakieś zmiany? Chciałbym mieć opcję trybu pokazu. Chcę go obniżyć tylko wtedy, gdy jest zaparkowany. Ale gwarancja wciąż siedzi mi z tyłu głowy.
Zostałem poinformowany, że Audi nie może stwierdzić, że dokonano modyfikacji i nie pojawi się ona na skanerze

Możesz kupić OBDeleven online za +/- 120 $, ja kupiłem swój na eBay.

Po otrzymaniu OBD11 będziesz musiał pobrać APLIKACJĘ na swój telefon, a następnie podłączyć ją do portu OBD pod kierownicą samochodu, nacisnąć przycisk START/STOP i włączyć samochód i postępować zgodnie z instrukcjami w APLIKACJI i połączyć się z nim PRZEZ Bluetooth. PAMIĘTAJ, ŻE DRZWI MUSZĄ POZOSTAĆ ZAMKNIĘTE PRZEZ CAŁY CZAS.

Po połączeniu telefonu z OBD11 otrzymasz wszystkie informacje o samochodzie i wyświetli on liczne APLIKACJE różnych funkcji, które możesz modyfikować w samochodzie.

Jeśli przejdziesz do OBDeleven.com, będziesz mógł przeczytać o tym wszystkim.

Trudną częścią jest to, że APLIKACJA jest w połowie niemiecka, a w połowie angielska, więc będziesz musiał ją przetłumaczyć na angielski (użyłem Google).

Obniżenie zawieszenia będzie pod hasłem "Podwozie" i będzie miało zdjęcie zawieszenia.

Po przejściu do właściwej części APLIKACJI przejdź do adaptacji, będziesz musiał przewinąć opcje/nagłówki, aż znajdziesz wartości zawieszenia w milimetrach. i tam będziesz musiał wprowadzić zmiany, aby obniżyć zawieszenie. KAŻDE KOŁO BĘDZIE ODDZIELNĄ OPCJĄ/NAGŁÓWKIEM.

Pamiętaj, że musisz dodać wartość pomiaru, o którą chcesz obniżyć swój samochód, NIE odejmujesz, chcesz, aby samochód myślał, że jest wyższy, więc komputer pokładowy obniża samochód. UPEWNIJ SIĘ, ŻE JESTEŚ NA RÓWNEJ POWIERZCHNI.

Na przykład moje wartości zawieszenia wynosiły 400,20, 399,90, 402,30 i 403,80 i zmieniłem je na 420,20, 419,90, 422,30 i 423,80. poprosi Cię o kod dla OBD11, jest ich kilka, ale mój działał z 20103, większość kodów można znaleźć online.

Po wprowadzeniu wartości musisz zresetować zawieszenie, przewijając w dół opcje w tej samej APLIKACJI, opcja znajduje się tuż poniżej na liście w APLIKACJI. spowoduje to ustawienie BŁĘDU, który można usunąć za pomocą OBD11.

Po usunięciu BŁĘDU przejdź dalej i wyłącz samochód, wyjmij OBD11, po ponownym włączeniu samochodu zawieszenie dostosuje się do nowych wartości.

Mam nadzieję, że to pomoże. Powodzenia.
Czy wiesz, czy Audi może zobaczyć, że zostało obniżone (oprócz wizualnego) za pomocą obd11? Kilka osób, w tym kilka warsztatów, powiedziało mi, że nie widzą tego w skanerze, jeśli zostało to zrobione za pomocą fabrycznego skanera Audi. Chciałbym kupić obd11 i zrobić to sam, jeśli się nie wyświetla.

Możesz kupić OBDeleven online za +/- 120 $, ja kupiłem swój na eBay.

Po otrzymaniu OBD11 będziesz musiał pobrać APLIKACJĘ na swój telefon, a następnie podłączyć ją do portu OBD pod kierownicą samochodu, nacisnąć przycisk START/STOP i włączyć samochód i postępować zgodnie z instrukcjami w APLIKACJI i połączyć się z nim PRZEZ Bluetooth. PAMIĘTAJ, ŻE DRZWI MUSZĄ POZOSTAĆ ZAMKNIĘTE PRZEZ CAŁY CZAS.

Po połączeniu telefonu z OBD11 otrzymasz wszystkie informacje o samochodzie i wyświetli on liczne APLIKACJE różnych funkcji, które możesz modyfikować w samochodzie.

Jeśli przejdziesz do OBDeleven.com, będziesz mógł przeczytać o tym wszystkim.

Trudna część polega na tym, że APLIKACJA jest w połowie niemiecka, a w połowie angielska, więc będziesz musiał ją przetłumaczyć na angielski (użyłem Google).

Obniżenie zawieszenia będzie pod hasłem "Podwozie" i będzie miało zdjęcie zawieszenia.

Po przejściu do odpowiedniej części APLIKACJI przejdź do adaptacji, będziesz musiał przewinąć opcje/nagłówki, aż znajdziesz wartości zawieszenia w milimetrach. i tam będziesz musiał wprowadzić zmiany, aby obniżyć zawieszenie. KAŻDE KOŁO BĘDZIE ODDZIELNĄ OPCJĄ/NAGŁÓWKIEM.

Pamiętaj, że musisz dodać wartość pomiaru, o którą chcesz obniżyć swój samochód, NIE odejmujesz, chcesz, aby samochód myślał, że jest wyższy, aby komputer pokładowy obniżył samochód. UPEWNIJ SIĘ, ŻE JESTEŚ NA RÓWNYM GRUNCIE.

Na przykład, moje wartości zawieszenia wynosiły 400,20, 399,90, 402,30 i 403,80 i zmieniłem je na 420,20, 419,90, 422,30 i 423,80. poprosi Cię o kod dla OBD11, jest ich kilka, ale mój działał z 20103, większość kodów można znaleźć online.

Po wprowadzeniu wartości będziesz musiał zresetować zawieszenie, przewijając w dół opcje w tej samej APLIKACJI, opcja znajduje się nieco dalej na liście w APLIKACJI. spowoduje to ustawienie BŁĘDU, który można usunąć za pomocą OBD11.

Po usunięciu BŁĘDU przejdź dalej i wyłącz samochód, wyjmij OBD11, po ponownym włączeniu samochodu zawieszenie dostosuje się do nowych wartości.

Mam nadzieję, że to pomoże. Powodzenia.
Nie mam pojęcia, jak Ci się to udało z Google Translate. Wszystkie ustawienia są po niemiecku, ale wszystko, co próbowałem wpisać w Google Translate, w żaden sposób nie pasuje do tego, co jest w aplikacji. Jest 2 lub 3 kluczowe kroki, których nie mogę znaleźć, więc nie mogę kontynuować.

Obniżyłem mojego E-trona za pomocą tego narzędzia:

Zajmuje kilka minut. Ma również opcję "Pokaż".
Na tym zdjęciu zrobiłem obniżenie o 15 mm, może jeszcze trochę się pobawię.
Najlepsze ze wszystkiego jest to, że ma przycisk "Powrót do ustawień fabrycznych", na wszelki wypadek. 👍
Image

Och, a jeśli ktoś potrzebuje pomocy z tłumaczeniem na niemiecki, jestem z Niemiec i mówię w nim płynnie.

Obniżyłem mojego E-trona za pomocą tego narzędzia:

Zajmuje kilka minut. Ma również opcję "Pokaż".
Na tym zdjęciu zrobiłem obniżenie o 15 mm, może jeszcze trochę się pobawię.
Najlepsze ze wszystkiego jest to, że ma przycisk "Powrót do ustawień fabrycznych", na wszelki wypadek.👍
View attachment 6764

Och, a jeśli ktoś potrzebuje pomocy z tłumaczeniem na niemiecki, jestem z Niemiec i mówię w nim płynnie.
Chciałbym dowiedzieć się więcej. Czy po prostu podłącza się go do portu OBD? Czy nie trzeba instalować żadnych czujników ani niczego innego? Czy aplikacja jest cała po niemiecku?

Chciałbym dowiedzieć się więcej. Czy po prostu podłącza się do portu OBD? Czy nie trzeba instalować żadnych czujników ani niczego innego? Czy aplikacja jest cała po niemiecku?
Tak, po prostu podłącza się do portu OBD, a następnie Twoja aplikacja łączy się z nim i ustawiasz każde koło na żądaną wysokość. Część jest w języku niemieckim, ale większość jest po angielsku.
🍺

Tak, po prostu podłącza się do portu OBD, a następnie Twoja aplikacja łączy się z nim i ustawiasz każdą oponę na żądaną wysokość. Część jest w języku niemieckim, ale większość jest w języku angielskim.
🍺
Składam zamówienie. Zakładając, że będę Cię potrzebował do kilku tłumaczeń, więc nigdzie się nie ruszaj lol

Niedawno wymieniłem koła na 22-calowe i dodałem łączniki obniżające, samochód wygląda niesamowicie! Zauważyłem, że moja kierownica jest lekko przesunięta w bok, rozmawiałem z technikiem od ustawiania geometrii w Audi i doradził mi, że pojazd będzie musiał zostać ustawiony i ponownie skalibrowany ze względu na obniżenie. Czy słyszałeś o tym ty lub ktokolwiek inny?
Cześć,
Kiedy obniżyłem mojego Audi Gt na 22-calowych kołach, zabrałem go do dealera Audi, aby go ponownie skalibrować i wykonać 4-kołową geometrię. Kosztowało to poniżej 300,00 $. Dali mi również samochód zastępczy i nie robili mi żadnych problemów.
Obniżyłem swój na Vossens i to z modułem obniżającym CETE.

Nie, wartości są ustawiane, gdy Twój samochód jest w trybie komfortowym, a 4 wartości, które wymieniłem, dotyczą każdego koła.
Cześć,
Nie sądzę, żeby to było to samo z moim modułem obniżającym CETE. Ustawiłem samochód na -37 mm w trybie komfort i dynamicznym. Niżej, a samochód zacznie wyświetlać światła na desce rozdzielczej. Samochód nie dokonuje już adaptacji podczas poziomów prędkości, z wyjątkiem sytuacji, gdy ustawiam prędkość w mojej aplikacji, która mówi mu, aby powrócił do ustawień fabrycznych przy określonej prędkości.

Cześć,
Kiedy obniżyłem mojego Audi Gt na 22, zabrałem swój do dealera Audi, aby go ponownie skalibrować i wykonać 4-kołową geometrię. Kosztowało to poniżej 300,00 $. Dali mi również samochód zastępczy i nie sprawiali mi żadnych kłopotów.
Obniżyłem swój na Vossens i to z modułem obniżającym CETE.

View attachment 6918
View attachment 6916
View attachment 6915
Wow, to wygląda tak dobrze @Long! Jakie są specyfikacje twojego zestawu kół i opon?

Czy tego używasz w swoim samochodzie?

41 - 60 of 74 Posts