Audi e-tron Forum banner

Aplikacja MyAudi - nie łączy się, chyba że jest obok samochodu

719 views 5 replies 3 participants last post by  TedCA943  
#1 ·
Niedawno nabyłem e-tron Q4 2025. Aplikacja MyAudi na iPhonie nie pokazuje połączenia ani synchronizacji, chyba że stoję obok samochodu. Samochód stoi 20 stóp dalej w garażu, nie synchronizuje się przez wiele godzin. Według obsługi klienta MMI, samochód korzysta z Verizon, mój iPhone jest w Verizon, co prawda widzę 1 kreskę na ikonie na desce rozdzielczej, ale mój telefon ma zasięg, więc nie jestem pewien, w czym problem. Jeśli to byłby problem z usługą mobilną, dlaczego miałby się synchronizować, gdy stoję obok niego? Przesiadając się z VW ID4, aplikacja zawsze pozostawała zsynchronizowana.

#3 ·
Myślę, że mylisz dwie kwestie. Po pierwsze, aplikacja MyAudi NIGDY nie łączy się bezpośrednio z Twoim samochodem. Nie ma znaczenia, jakiego operatora telefonicznego używasz. Twoja aplikacja korzysta z usługi Wi-Fi lub danych Twojego telefonu, aby połączyć się z Twoim kontem MyAudi w Audi Cloud. Twój samochód, całkowicie niezależnie od tego, wykorzystuje swoje możliwości Wi-Fi/danych, aby również połączyć się z Twoim kontem w Audi Cloud. Telefon i samochód łączą się ze sobą na Twoim koncie Audi Cloud. W tym przypadku nie ma znaczenia, gdzie Ty lub Twój samochód się znajdujecie. Jeśli otworzysz aplikację MyAudi na swoim telefonie i klikniesz małe kółko aktualizacji w prawym górnym rogu, Twój telefon powinien komunikować się przez chmurę, a chmura powinna wysłać Ci dane, które otrzymała z Twojego samochodu za pośrednictwem połączenia Wi-Fi samochodu. Jak zauważa Chasing Cars powyżej, powinieneś być w stanie zrobić to z drugiej strony świata, jeśli masz połączenia Wi-Fi dla obu. Jeśli nigdy nie możesz zmusić aplikacji MyAudi do aktualizacji Twoich informacji lub wykonania polecenia, przychodzą mi do głowy dwie możliwe przyczyny: 1) Twój samochód i telefon nie są prawidłowo zsynchronizowane z Twoim kontem w chmurze; lub 2) kiedy żądasz aktualizacji, chmura wysyła żądanie do Twojego samochodu, aby go obudzić i wysłać te dane - być może Twój samochód ma problemy z obudzeniem się.

Możesz mylić tę kwestię z inną - łączeniem się z hotspotem Wi-Fi Twojego samochodu. Nowe samochody generalnie są dostarczane z bezpłatnym okresem próbnym wszystkich funkcji subskrypcji Audi Connect. Wśród nich jest zapewnienie Ci dostępu do hotspotu Wi-Fi Audi dostępnego z samochodu. W tym celu musisz być w pobliżu samochodu z włączonym samochodem. Twój telefon może wtedy połączyć się bezpośrednio z samochodem i możesz uzyskać dostęp do bezprzewodowego Carplay, Android Auto i innych funkcji za pośrednictwem MMI.

#4 · (Edited)
Myślę, że możesz łączyć dwa problemy. Po pierwsze, aplikacja MyAudi NIGDY nie łączy się bezpośrednio z Twoim samochodem. Nie ma znaczenia, jakiego operatora telefonicznego używasz. Twoja aplikacja korzysta z usługi Wi-Fi lub danych Twojego telefonu, aby połączyć się z Twoim kontem MyAudi w Audi Cloud. Twój samochód, całkowicie niezależnie od tego, korzysta ze swojej możliwości Wi-Fi/danych, aby również połączyć się z Twoim kontem w Audi Cloud. Telefon i samochód łączą się ze sobą na Twoim koncie Audi Cloud. W tym przypadku nie ma znaczenia, gdzie Ty lub Twój samochód się znajdujecie. Jeśli otworzysz aplikację MyAudi w telefonie i klikniesz małe kółko aktualizacji w prawym górnym rogu, Twój telefon powinien komunikować się przez chmurę, a chmura powinna wysłać Ci dane, które otrzymała z Twojego samochodu za pośrednictwem połączenia Wi-Fi samochodu. Jak zauważa Chasing Cars powyżej, powinieneś być w stanie zrobić to z drugiej strony świata, jeśli masz połączenia Wi-Fi dla obu. Jeśli nigdy nie możesz zmusić aplikacji MyAudi do aktualizacji Twoich informacji lub wykonania polecenia, przychodzą mi do głowy dwie możliwe przyczyny: 1) Twój samochód i telefon nie są prawidłowo zsynchronizowane z Twoim kontem w chmurze; lub 2) kiedy żądasz aktualizacji, chmura wysyła żądanie do Twojego samochodu, aby go obudzić i wysłać te dane — być może Twój samochód ma problemy z budzeniem się.

Możesz łączyć ten problem z innym — łączeniem się z hotspotem Wi-Fi Twojego samochodu. Nowe samochody generalnie są dostarczane z bezpłatnym okresem próbnym wszystkich funkcji subskrypcji Audi Connect. Należy do nich między innymi zapewnienie dostępu do hotspotu Audi Wifi dostępnego z samochodu. W tym celu musisz być w pobliżu samochodu z włączonym samochodem. Twój telefon może wtedy połączyć się bezpośrednio z samochodem i możesz uzyskać dostęp do bezprzewodowego Carplay, Android Auto i innych funkcji za pośrednictwem MMI.
Dziękuję, zgadzam się co do tego, w jaki sposób zarówno auto, jak i aplikacja IOS powinny komunikować się z serwerem w chmurze w celu aktualizacji; jednak nie mogę przejść obok faktu, że moja aplikacja IOS (z wciąż zamkniętym garażem) zaktualizuje aplikację, gdy będę 3 stopy od auta. Mogę powtórzyć problem, jeśli po prostu zostawię auto na podjeździe tuż przed garażem.

#6 ·
Niedawno nabyłem 2025 Q4 e-tron. Aplikacja MyAudi na iPhonie nie pokazuje, że jest połączony ani zsynchronizowany, chyba że stoję obok samochodu. Samochód jest 20 stóp dalej w garażu, nie synchronizuje się przez wiele godzin. Według obsługi klienta MMI, samochód korzysta z Verizon, mój iPhone jest w Verizon, co prawda widzę 1 kreskę na ikonie na desce rozdzielczej, ale mój telefon ma zasięg, więc nie jestem pewien, w czym problem. Jeśli byłby to problem z usługą mobilną, dlaczego miałby się synchronizować, gdy stoję obok niego? Przesiadając się z VW ID4, aplikacja zawsze pozostawała zsynchronizowana.
OD zespołu cyfrowego AUDI MMI... o moim 2025 Q4 E Tron 55

"Dziękujemy za cierpliwość, podczas gdy pracowaliśmy z Tier 2 nad rozwiązaniem Twojego problemu. W tej chwili otrzymaliśmy od nich odpowiedź z odpowiednimi krokami, które należy wykonać. Skorzystaj z poniższych kroków, kiedy Ci to odpowiada.
  • Tier 2 podkreślił, że aplikacja myAudi aktualizuje się tylko po zmianie poziomu baterii lub zasięgu, co odróżnia ją od innych pojazdów e-tron Audi. Kiedy pojazdy są zaparkowane w garażu, aplikacja myAudi może mieć trudności z uzyskaniem potrzebnego sygnału do komunikacji z zapleczem i zachęcamy do korzystania z funkcji aplikacji myAudi lub rozwiązywania problemów, gdy pojazd znajduje się na zewnątrz."

To szaleństwo i jeśli ktoś z Audi to czyta, powinien to poważnie naprawić. Powiedział mi, że moje drzwi były otwarte przez 24 godziny, mimo że były zamknięte. Nigdy nie miałem problemu z VW ID4, zawsze był aktualny.