Audi e-tron Forum banner

Problemy z ekranem pasażera

516 views 10 replies 6 participants last post by  q8canuck  
#1 ·
W zeszłym tygodniu odebrałem SQ6 prestige i miałem problemy z ekranem pasażera.

Po kilku dniach zauważyłem, że ekran jest teraz widoczny z miejsca kierowcy, co nie jest wielkim problemem, ale teraz ekran bardzo się nagrzewa. Niewygodnie gorący w dotyku. Wyciągnąłem cyfrowy termometr i na krawędziach pokazywał 135F.

Czy ktoś jeszcze widział ten problem?

#2 ·
Mój jest taki sam. To, czy jest widoczny dla kierowcy, czy nie, wydaje się być sporadyczne. Czasami zmienia się wraz z zawartością (np. ukrywa gry), ale nie jest to spójne. Wydaje się, że jest to częsta skarga. Mój też robi się absurdalnie gorący… jeśli jest na mapie podczas długiej jazdy, aby pomóc w nawigacji, po godzinie staje się nieprzyjemnie gorący. Staram się teraz nie zostawiać go włączonego zbyt długo, ponieważ ten upał w dłuższej perspektywie nie może dobrze wpłynąć na ekran.

#3 ·
Moje jest takie samo. To, czy jest widoczne dla kierowcy, czy nie, wydaje się być sporadyczne. Czasami zmienia się wraz z zawartością (np. ukrywa gry), ale nie jest to spójne. Wydaje się, że jest to częsta skarga. Moje też robi się absurdalnie gorące… jeśli jest na mapie podczas długiej jazdy, aby pomóc w nawigacji po godzinie, robi się niekomfortowo gorące. Staram się teraz nie zostawiać go włączonego zbyt długo, ponieważ to ciepło nie może dobrze wpłynąć na ekran w dłuższej perspektywie.
To jest dokładnie ten sam scenariusz, z którym miałem problemy. Mój syn miał włączoną mapę, ekran zrobił się tak gorący, że nie mógł powiększyć przez szczypanie.
Cieszę się, że nie jestem sam. Przypuszczam, że dodatkowe ciepło pochodzi z wadliwego zacienienia ekranu. Zastanawiam się, czy dodatkowe zużycie energii w znaczący sposób wpływa na przebieg. Wydaje się, że zużywa dużo dodatkowej energii.

#5 ·
Odebrałem w zeszłym tygodniu SQ6 prestige i mam problemy z ekranem pasażera.

Po kilku dniach zauważyłem, że ekran jest teraz widoczny z miejsca kierowcy, nie jest to duży problem, ale teraz ekran robi się bardzo gorący. Tak gorący, że nieprzyjemnie jest go dotykać. Wyjąłem termometr cyfrowy i pokazywał 135F na krawędziach.

Czy ktoś jeszcze widział taki problem?
To nie jest normalne i zdecydowanie wpłynie na żywotność ekranu. Udaj się do dealera, zanim coś zapali się wewnątrz ekranu. Jeśli zewnętrzna część ekranu jest tak gorąca, to wnętrze jest gorętsze.

#6 ·
To nie jest normalne i zdecydowanie wpłynie na żywotność ekranu. Udaj się do dealera, zanim coś zapali się wewnątrz ekranu. Jeśli zewnętrzna część ekranu jest tak gorąca, to wnętrze jest gorętsze.
Zgadzam się - brzmi jak potencjalne ryzyko pożaru (mówię jako ktoś, czyj samochód kilka lat temu stanął w płomieniach z powodu usterki elektrycznej…)

#7 ·
Możliwość zobaczenia ekranu istnieje już od jakiegoś czasu, Audi nie zajęło się tym ani nawet się do tego nie odniosło. Zauważysz, że możesz zobaczyć ekran główny i ustawienia samochodu, ale żadnych usług przesyłania strumieniowego. To samo dotyczy przegrzewania się ekranu. @LIM zgłosił to krótko po premierze samochodu i nic z tym nie zrobiono.

#8 ·
Możliwość zobaczenia ekranu istnieje już od jakiegoś czasu, Audi nie zajęło się tym ani nawet się do tego nie odniosło. Zauważysz, że możesz zobaczyć ekran główny i ustawienia samochodu, ale nie usługi streamingowe. To samo dotyczy przegrzewania się ekranu. @LIM zgłosił to krótko po premierze samochodu i nic z tym nie zrobiono.
Wszystko jest dla mnie widoczne. W tym aplikacje streamingowe, takie jak YouTube.

Przez pierwsze kilka dni, kiedy posiadałem samochód, zacienienie działało, a potem po prostu przestało działać dla wszystkiego.