Audi e-tron Forum banner

Problemy z Audi etron

9.9K views 6 replies 3 participants last post by  Smartair  
#1 · (Edited)
Awaria układu elektrycznego” w naszym etron Vorsprung.
Mamy ten samochód od 6 miesięcy i mieliśmy mnóstwo komunikatów o błędach.
  • Ostrzeżenia o niskim ciśnieniu w oponach, ale opony są w porządku.
  • Ostrzeżenia elektryczne, w tym ogrzewanie i klimatyzacja przestają działać.
  • Inicjalizacja systemu rozrywki nigdy się nie kończy, co oznacza, że ​​czasami nie mamy radia, nawigacji itp.
  • Przełączanie użytkowników nie działa, co oznacza, że ​​jeździmy tylko z jednym użytkownikiem.
Audi powiedziało nam, że są w tej chwili bardzo zajęci i mogą nas umówić dopiero za kilka tygodni.
Jechaliśmy dalej zgodnie z instrukcjami, ale teraz mamy kompletny błąd elektryczny.

„Zatrzymaj samochód, nie możesz jechać dalej” to nie jest to, co chcesz przeczytać na autostradzie.

Albo co powiesz na „usterka elektryczna kierownicy, natychmiast zatrzymaj samochód”

Następnie „usterka elektryczna hamulca, zatrzymaj samochód”.
Alarm samochodowy włącza się i pojawia się wiele innych komunikatów o błędach.

Czekamy teraz na pomoc drogową. Miejmy nadzieję, że Audi nie jest zbyt zajęte.
Uwielbiam wygląd i wrażenia z jazdy samochodem, ale oprogramowanie jest do bani.

Czy ktoś jeszcze doświadcza takich problemów?

#2 ·
Awaria systemu elektrycznego" w naszym etron Vorsprung.
Mamy ten samochód od 6 miesięcy i mieliśmy mnóstwo komunikatów o błędach.
  • Ostrzeżenia o niskim ciśnieniu w oponach, ale opony są w porządku.
  • Ostrzeżenia elektryczne, gdy przestaje działać ogrzewanie lub klimatyzacja.
  • Inicjalizacja systemu rozrywki nigdy się nie kończy, co oznacza, że czasami nie mamy radia, nawigacji itp.
  • Przełączanie użytkowników nie działa, co oznacza, że jeździmy tylko z jednym użytkownikiem.

Audi poinformowało nas, że są w tej chwili bardzo zajęci i mogą nas umówić dopiero za kilka tygodni.
Jeździliśmy dalej zgodnie z instrukcją, ale teraz mamy całkowity błąd elektryczny.

"Zatrzymaj samochód, nie możesz jechać dalej" to nie jest to, co chcesz przeczytać na autostradzie.

Albo co powiesz na "usterka elektryczna kierownicy, natychmiast zatrzymaj samochód"

Następnie "usterka elektryczna hamulca, zatrzymaj samochód".
Alarm samochodowy się włącza i pojawia się wiele innych komunikatów o błędach.

Czekamy teraz na pomoc drogową. Miejmy nadzieję, że Audi nie jest zbyt zajęte.
Uwielbiam wygląd i wrażenia z jazdy samochodem, ale oprogramowanie jest do bani.
Mój 4-dniowy e-tron wyświetlił komunikat "Awaria systemu elektrycznego! Bezpiecznie zatrzymaj pojazd", "Restart niemożliwy". Został odholowany do dealera. Po 3 tygodniach oczekiwania na część, odebrałem go dzisiaj. W ciągu 3 mil otrzymałem ten sam błąd. Czy ktoś jeszcze z powodzeniem zdiagnozował coś takiego?

#3 ·
Mój 4-dniowy e-tron wyświetlił komunikat „Usterka układu elektrycznego! Bezpiecznie zatrzymaj pojazd”, „Restart niemożliwy”. Został przetransportowany do dealera. Po 3 tygodniach oczekiwania na część, odebrałem go dzisiaj. W ciągu 3 mil otrzymałem ten sam błąd. Czy ktoś jeszcze z powodzeniem zdiagnozował coś takiego?
Przykro mi słyszeć, że masz ten sam problem Cutandrun. Informuj nas na bieżąco o postępach.

Wygląda na to, że Audi musi wykonać o wiele więcej pracy, aby rozwiązać te usterki. Minęło 5 dni, odkąd nasz etron Vorsprung wrócił do Audi i od tego czasu nic nie słyszeliśmy. Właściwie Audi powiedziało nam w poniedziałek, że skontaktują się z nami w ciągu 48 godzin, ale tego nie zrobili.

Jeśli wyszukasz w serwisie YouTube hasło „etron problems”, otrzymasz mnóstwo filmów na ten temat. Oto jeden z nich. Mamy ten sam komunikat o błędzie, aż do całkowitego zatrzymania jazdy, ale nasz nie przecieka.

#4 ·
Dostałem mojego e-tron z powrotem w piątek. Powiedziano mi, że zainstalowano nowe oprogramowanie. W piątek wieczorem otrzymałem błąd "System ładowania: usterka", a ładowanie zatrzymało się 15% przed celem. Odłączyłem kabel i uruchomiłem ponownie. Zakończyło się bez dalszych błędów. Dziś otrzymałem kolejny błąd "System elektryczny: usterka" i "Restart niemożliwy", a następnie zaczął mi mówić, że mój kluczyk nie został wykryty, mimo że był w mojej kieszeni. Jest coraz gorzej, a nie lepiej. Dealer robi wszystko, co w jego mocy, ale nikt nie wydaje się być w stanie znaleźć rozwiązania. To już trzeci raz w serwisie w moim pierwszym miesiącu posiadania. Był w warsztacie 24 dni, w moim garażu 6.

#5 ·
Przykro mi słyszeć o twoich problemach! Czy próbowałeś umieścić brelok w skrzynce telefonicznej na końcu, najbliżej deski rozdzielczej? Tam znajduje się czujnik breloka. Jeśli zamkniesz samochód ze wszystkimi zamkniętymi oknami i odsuniesz breloki daleko, samochód wykona pełne wyłączenie po postoju dłuższym niż godzinę. Kiedy ponownie uruchomisz samochód, wykona on pełny restart.

#6 ·
Myślę, że błąd „brak klucza zdalnego” jest tylko kaskadą innych błędów. Jeśli rozwiążą problem z układem elektrycznym, pozostałe problemy prawdopodobnie się rozwiążą. Mam nadzieję, że będę miał okazję przetestować tę hipotezę.

#7 ·
Nadal nie mamy żadnych wieści od Audi. Ścigamy ich, ale obsługa klienta jest bardzo słaba. 20 dni później i najwyraźniej nie wiedzą, co jest nie tak z etronem. Może bateria, może coś innego. 15 grudnia mówią nam teraz, że prawdopodobnie nie zostanie naprawiony w tym roku i nie wiedzą, jak długo zajmie naprawa etrona w nowym roku. 6-miesięczny topowy etron za 100 tys. i jak dotąd same problemy. Audi dało nam podstawowe Volvo jako zamiennik. Przynajmniej działa. Chyba problemy pierwszego świata. Nie chodzi o to, że etron jest zepsuty, ale o brak informacji lub złą obsługę klienta Audi, która nas denerwuje. Nigdy nie miałem Tesli, ale słyszałem, że dbają o swoich klientów. Naprawdę chcemy pokochać ten samochód. No dalej Audi, możesz lepiej.