Audi e-tron Forum banner
101 - 120 of 190 Posts
Po miesiącu posiadania mojego Q6 i problemach z ostrzeżeniami dotyczącymi funkcji bezpieczeństwa oraz brakiem ładowania profilu użytkownika w MMI, w końcu otrzymałem dziś wieczorem powiadomienie w aplikacji, że samochód musi przyjechać na aktualizację, mam nadzieję, że wszystkie te problemy zostaną w końcu rozwiązane.

Czy Audi zapewnia samochód zastępczy podczas pobytu w serwisie?

Discussion starter · #102 ·
Po miesiącu posiadania mojego Q6 i problemach z ostrzeżeniami dotyczącymi funkcji bezpieczeństwa oraz brakiem ładowania profilu użytkownika w MMI, otrzymałem dziś wieczorem powiadomienie w aplikacji, że samochód musi przyjechać na aktualizację, mam nadzieję, że wszystkie te problemy zostaną w końcu rozwiązane.

Czy Audi zapewnia samochód zastępczy podczas pobytu w serwisie?

View attachment 15186
Kiedy zadzwonisz, aby umówić się na wizytę, poproś o samochód zastępczy. Nie odchodź bez niego na wypadek problemów. Być może będziesz musiał poczekać około tygodnia, zanim będą mogli go zapewnić.

Aktualizacja 3.01 to duża aktualizacja oprogramowania i wymaga zestawu interakcji ze strony techników podczas jej wykonywania. Z czasem i gdy aktualizacje będą bardziej niezawodne, mogą ostatecznie wykonywać OTA. Jak widzieliście, aktualizacja była problematyczna dla niektórych samochodów, więc na razie jest to jedyna droga.

Tylko drobne aktualizacje są wykonywane OTA (MMI DB).
Mam odebrać samochód we wtorek. Samochód jest świeżo po przypłynięciu. Wydaje się, że powinienem im powiedzieć, że chcę aktualizacji 3.01, zanim go zaakceptuję. Czy to prawda? Mam 150 mil jazdy, żeby wrócić nim do domu. Czy są jakieś obawy, jeśli jeszcze nie ma na nim 3.01 na tę podróż? (Niestety, dealer w domu nie mógł znaleźć dla mnie odpowiedniego samochodu, więc musiałem wyjechać z miasta.)

Discussion starter · #104 · (Edited)
We wtorek mam odebrać samochód. Samochód jest świeżo po przypłynięciu. Wydaje się, że powinienem im powiedzieć, że chcę aktualizację 3.01, zanim go odbiorę. Czy to prawda? Mam 150 mil jazdy, żeby wrócić nim do domu. Czy są jakieś obawy, jeśli jeszcze nie ma na nim 3.01 na tę podróż? (Niestety dealer w domu nie mógł znaleźć dla mnie odpowiedniego samochodu, więc musiałem wyjechać z miasta.)
W zależności od tego, kiedy samochód opuścił fabrykę, zależy, jaka wersja oprogramowania jest na nim zainstalowana. Po prostu zadzwoń i poproś ich, aby upewnili się, że jest na samochodzie przed odbiorem, aby być bezpiecznym. Pozwoli to uniknąć konieczności późniejszego oddawania samochodu do aktualizacji.

W zależności od tego, kiedy samochód opuścił fabrykę, zależy, jaka wersja oprogramowania jest na nim zainstalowana. Po prostu zadzwoń i poproś, aby upewnili się, że jest na samochodzie przed odbiorem, aby mieć pewność. Pozwoli to uniknąć konieczności późniejszego odwożenia samochodu w celu aktualizacji.
Dziękuję bardzo

Mój Q6 wczoraj poszedł na aktualizację, powiedziano mi, że będzie na cały dzień, potem o 10 rano powiedzieli, że potrzebują go na noc i być może dłużej. Uczciwie zapewnili mi biuro na rano, a potem samochód zastępczy. Czekam, aż wróci, powiedzieli mi, że każdy ECU w moim samochodzie będzie miał nowe oprogramowanie! Nie mogę się doczekać..... Zastanawiam się, co teraz nie zadziała!
Która aktualizacja jest stosowana? I ja też: ".Zastanawiam się, co teraz nie zadziała!", ale mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze :D :D

Mój samochód został zaktualizowany pod koniec listopada ubiegłego roku, co było wezwaniem do serwisu 06XM. Ostatnio otrzymałem wiadomość, że muszę ponownie zaktualizować samochód. Powiedziano mi, że nowa akcja serwisowa to 06XL. Zapytałem, na czym polega aktualizacja, ale serwisant mógł wspomnieć tylko o ogólnych rzeczach. Mój samochód jest teraz aktualizowany, mam nadzieję, że przebiegnie to sprawniej niż dwa dni aktualizacji w listopadzie (Tak, wiem, że może być gorzej ;-) )
Mój samochód jest teraz zarezerwowany na 3 tygodnie na aktualizację 06XM, którą pominąłem w grudniu, więc jestem ciekaw, jak to pójdzie. Zarezerwowali samochód na 2 dni „z doświadczenia” i dostaję darmowy samochód zastępczy…

W końcu wyświetla się dzisiaj w mojej aplikacji.

Kiedy rozmawiałem z technikiem Audi w salonie, kiedy chciałem zrozumieć, co spowodowało aktualizację oprogramowania ze względu na bzdury, przez które wielu z nas przeszło, powiedział, że głównym powodem jest rozwiązanie problemu samoczynnego blokowania się samochodu i braku dostępu do niego!!

Powiedział, że było kilka innych drobnych punktów ulepszeń oprogramowania, ale nic innego zasadniczego nie zostało wymienione.

Discussion starter · #109 · (Edited)
W końcu wyświetla się dzisiaj w mojej aplikacji.

Kiedy rozmawiałem z technikiem Audi w salonie, kiedy chciałem zrozumieć, czym jest aktualizacja oprogramowania ze względu na bzdury, przez które przeszło wielu z nas, powiedział, że głównym powodem jest rozwiązanie problemu blokowania się samochodu i braku dostępu!!

Powiedział, że było kilka innych drobnych punktów ulepszeń oprogramowania, ale nic innego zasadniczego nie zostało wymienione.
To w zasadzie wszystko, notatki do tego mnie śmieszą "Aktualizacja oprogramowania poprawia niektóre funkcje, które miały zostać dostarczone w 06XM"

Więc wiedzą, że to była zła aktualizacja, a patrząc na fora, osoby, które miały aktualizację 06XL, nadal mają problemy.

Jeśli masz wadliwą jednostkę sterującą lub taką, która jest mniej responsywna, żeby być uprzejmym, to żadne aktualizacje nie rozwiążą problemów.

Otrzymałem powiadomienie pod koniec zeszłego tygodnia, aby umówić się na 06XM, a pierwsza wizyta, którą mam, to 25 lutego (bez samochodu zastępczego ani odbioru/zwrotu - byłoby dłużej, gdybym ich potrzebował). Jestem zdziwiony szczegółami numeracji aktualizacji, ponieważ 06XL jest podawane jako nowsze niż 06XM i że w obiegu jest również 06XG (chyba).

Pracuję w IT i jest to całkowicie oszałamiające, dlaczego 06XL miałoby być nowsze niż 06XM, co zdrowy rozsądek powiedziałby, że następuje w kolejności, a 06XG ponownie zostało wymienione jako nowsze. Czy potwierdzono, że 06XM nie jest najnowsze?

Dodatkowo, dlaczego u licha Audi miałoby chcieć zastosować aktualizację do mojego samochodu, która nie jest najnowsza?

Discussion starter · #111 ·
Otrzymałem powiadomienie pod koniec zeszłego tygodnia, aby umówić się na 06XM, a pierwsza wizyta, którą mam, to 25 lutego (bez samochodu zastępczego lub odbioru/zwrotu - trwałoby to dłużej, gdybym tego potrzebował). Jestem zdziwiony szczegółami numeracji aktualizacji, ponieważ 06XL jest podawane jako nowsze niż 06XM i że w obiegu jest również 06XG (chyba).

Pracuję w IT i jest to całkowicie oszałamiające, dlaczego 06XL miałoby być nowsze niż 06XM, co zdrowy rozsądek powiedziałby, że następuje po kolei, a 06XG zostało ponownie wymienione jako nowsze. Czy potwierdzono, że 06XM nie jest najnowsze?

Dodatkowo, dlaczego u licha Audi miałoby chcieć zastosować aktualizację do mojego samochodu, która nie jest najnowsza?
Kampania 06XM to główne oprogramowanie 03.01.00 /C, jeśli miałeś tę aktualizację, to 06XL głównie po to, aby naprawić problemy z blokowaniem ludzi przez samochód.

Kiedy warsztat połączy/wprowadzi numer podwozia w Elsa Pro, wyświetli odpowiednie aktualizacje, nie martw się.

W USA jest też 06XG odnoszący się do problemów z blokadą, opublikowany w USA 20 grudnia. Czy ktoś już to dostał? Mój został dostarczony w zeszłym tygodniu na 3.01.00/C, najwyraźniej zastosowany w porcie, ponieważ samochód został wyprodukowany w październiku '24.

Byłem kilka dni poza domem i wróciłem do trzech kampanii serwisowych w aplikacji, z których 2 zostały już przeprowadzone.

Attachments

Otrzymałem powiadomienie pod koniec zeszłego tygodnia, aby umówić się na 06XM, a pierwsza wizyta, którą mam, to 25 lutego (bez samochodu zastępczego ani odbioru/zwrotu - byłoby dłużej, gdybym ich potrzebował). Jestem zdziwiony szczegółami numeracji aktualizacji, ponieważ 06XL jest podawane jako nowsze niż 06XM i że w obiegu jest również 06XG (chyba).

Pracuję w IT i jest to całkowicie oszałamiające, dlaczego 06XL miałoby być nowsze niż 06XM, co zdrowy rozsądek powiedziałby, że następuje w kolejności, a 06XG zostało ponownie wymienione jako nowsze. Czy potwierdzono, że 06XM nie jest najnowsze?

To trochę żart - Czy jest inny dealer, którego mógłbyś spróbować?

Właśnie zadzwoniłem w sprawie mojego samochodu i zaoferowali ten czwartek lub dowolny dzień od przyszłego tygodnia.

Discussion starter · #116 ·
W USA istnieje również 06XG odnoszące się do problemów z blokadą, opublikowane w USA 20 grudnia. Czy ktoś to już dostał? Mój został dostarczony w zeszłym tygodniu z 3.01.00/C, najwyraźniej zastosowany w porcie, ponieważ samochód został wyprodukowany w październiku '24.
wydaje się, że 06XG w USA jest podobne do 06XL po tej stronie stawu.

Discussion starter · #117 ·
To trochę żart - Czy jest inny dealer, którego mógłbyś spróbować?

Właśnie zadzwoniłem w sprawie mojego samochodu i zaoferowali mi ten czwartek lub dowolny dzień od przyszłego tygodnia.
Myślę, że lokalni dealerzy tak bardzo boją się robić aktualizacje, na wypadek gdyby skończyli z samochodem czekającym na części i używającym jednego ze swoich samochodów... Czytając fora, wydaje się, że jest to powszechna praktyka, aby spróbować nie dać samochodu zastępczego. Mimo że Audi ma centralną umowę z Enterprise...

wygląda na to, że 06XG w USA jest podobne do 06XL po tej stronie stawu.
Być może nadszedł czas, aby tylko "naprawiać to, co jest zepsute". Zazwyczaj jestem przyzwyczajony do tego, że dealerzy stosują poprawki tylko wtedy, gdy masz problem - a nie wymieniają to, co działa. Jak dotąd (dzień 4) wszystko wydaje się być w porządku.

lol jesteś zaskoczony, powiedzieli wszystkim przed świętami, że są na 3.01, zanim jeszcze mieli aktualizację.

Jak się ma twój samochód?
Prawie nim nie jeździłem od dwóch tygodni, więc tym razem nie ma nic więcej do zgłoszenia.
Właśnie nadrabiam zaległości po pobycie w Alpach. Wygląda na to, że wciąż odkrywanych jest więcej błędów. Naprawdę miałem nadzieję, że sytuacja poprawi się po aktualizacjach.

101 - 120 of 190 Posts