Audi e-tron Forum banner
21 - 40 of 222 Posts
Discussion starter · #21 ·
Zgadzam się.

Dzisiejsze problemy dotyczą aplikacji do samochodu. Mogę zdalnie włączyć klimatyzację - ale nie mogę zdalnie odblokować/zablokować.

A strona "pakiety aplikacji i smartfonów" wciąż nie działa. Myślę, że do poniedziałku ktoś to naprawi.
Pakiet smartfonu nie działa już od kilku tygodni. Myślę, że myślą, że rozwiążą wszystko aktualizacją

Miałem podobny problem. Jako obejście spróbuj odświeżać aplikację Audi, aż zobaczysz prawidłowe ładowanie. Następnie przejdź do aplikacji Ohme, wybierz ładowanie na dole aplikacji Ohme, a następnie przeciągnij w dół i odśwież tuż po odświeżeniu aplikacji Audi, aby spróbować ponownie je zsynchronizować. Muszę to robić co tydzień.

Wczoraj na kilka chwil straciłem wszystkie ekrany. Opuściłem samochód, a potem wróciłem i znowu działały.

Cokolwiek robią z tyłu, wpływa to na klienta każdego dnia. Muszą teraz przeprowadzić akcję serwisową i zaktualizować wszystkie samochody nowym oprogramowaniem, chyba że nie są do niego przekonani.
Dzięki…. Nigdy nie wiedziałem o odświeżaniu przez przeciągnięcie w dół….. zadziałało i stało się moją nową ulubioną rzeczą we wszystkich aplikacjach….”każdy dzień jest dniem szkolnym”😂. Jestem pewien, że gdybym zapytał nastolatka w moim domu, byłby na to gotowy!!!

Discussion starter · #23 ·
Dzięki…. Nigdy nie wiedziałem o odświeżaniu przez przeciągnięcie w dół….. zadziałało i stało się moją nową ulubioną rzeczą we wszystkich aplikacjach….”every days a school day”😂. Jestem pewien, że gdybym zapytał nastolatka w moim domu, byłby tym zachwycony!!!
lol everyday is a work around day! Drugą opcją byłoby usunięcie interfejsu API Audi i naliczanie opłat według +%, jest to szczególnie przydatne dla gospodarstw domowych z wieloma pojazdami elektrycznymi.

Ponownie, problemem jest opóźnienie lub komunikacja z aplikacją.

Powinienem również sprawdzić, jak nowe oprogramowanie zadziałało u naszych przyjaciół w Niemczech. Jak dotąd miało kilka usterek. Ponownie, sprzeczne informacje na temat tego, co zawiera aktualizacja.

Miałem nową aktualizację MMI w ciągu ostatnich 48 godzin. Wydaje się, że stworzyło to mnóstwo problemów. Z większością sobie poradziłem, zresetowałem komunikację, ponownie połączyłem konta itp., ale pozostało mi to, że moja ładowarka w ogóle nie widzi akumulatora samochodowego. Zgadzam się, że to wygląda jak beznadziejne połączenie aplikacji. Jestem przy okazji z octopus intelligent i Ohme pro. To bardzo frustrujące, ale rezultatem jest to, że ładowarka zawsze myśli, że mam 0%, kiedy ją podłączam i tworzy harmonogram, który zaczyna się prawie natychmiast po taniej taryfie... więc nie jest tak źle.
Czy ktoś jeszcze w podobnej sytuacji rozwiązał ten problem?
Miałem ten sam problem z 0%, odkąd mam samochód. Ale jak mówisz, oznacza to, że otrzymujesz wiele 7-pensowych slotów w ciągu dnia, więc zdecydowanie nie narzekam!

Discussion starter · #25 · (Edited)
Właśnie poinformowano mnie, że aktualizacje oprogramowania, które były planowane od dzisiaj, zostały wstrzymane przez Audi. Dotyczy to kampanii 06XM.

Ja też. W nawiasach jest napisane 28.11.24, co jest zgodne z tym, co mówi Hppy.

Zostawiłem dziś rano samochód, a aktualizacja oprogramowania została dodana do listy zadań. Nie byli pewni, jak długo to potrwa. W ich systemie widnieją 3 godziny, ale powiedzieli, że może to zająć 1 godzinę lub dłużej niż 3 godziny.

Discussion starter · #31 ·
Rano oddałem mój samochód i aktualizacja oprogramowania została dodana do listy zadań. Nie byli pewni, jak długo to potrwa. W ich systemie jest napisane 3 godziny, ale powiedzieli, że może to potrwać 1 godzinę lub dłużej niż 3 godziny.
Powinno to zająć 3 godziny, jeśli przebiegnie sprawnie, wtedy powinieneś otrzymać powiadomienie z myAudi o kluczu cyfrowym po aktualizacji.

Otrzymałem wczoraj wiadomość... zarezerwowałem przez aplikację... telefon od lokalnego dealera przed chwilą, zarezerwowałem na kilka tygodni... interesujące będzie zobaczyć opinie od kogokolwiek po tym, jak to zrobił przede mną...

Dostałem wczoraj wiadomość… zarezerwowałem przez aplikację… telefon od lokalnego dealera przed chwilą, zarezerwowane na kilka tygodni… ciekawy jestem opinii innych, którzy byli przede mną…
Mam nadzieję, że będę mógł przekazać jakieś uwagi jeszcze dziś, jeśli wszystko dobrze pójdzie!

Dobrze wiedzieć. Miejmy nadzieję, że to nie same błędy! Dobrze byłoby również uzyskać kilka nowych funkcji.
Mam już 1140 mil po weekendowej wycieczce do Sussex. Chociaż otrzymywałem ostrzeżenie o znaku drogowym, wydawało się, że nie ma to żadnego wpływu na tempomat adaptacyjny.
Widziałem kilka innych wymienionych usterek, ale przeważnie nie wpływają one na sposób jazdy samochodu ani na codzienne użytkowanie.
Możesz wybrać opcję w ustawieniach, aby tempomat adaptacyjny podążał za znakiem drogowym, w podstawowym ustawieniu podstawowym nie jest on automatycznie dostępny. Zajęło mi trochę czasu, zanim to znalazłem, ale teraz działa dobrze! Powodzenia

Mieszkam w Belgii i otrzymałem ostrzeżenie, aby zadzwonić do dealera, podając 06XM. Zastanawiam się, czy wszystko pójdzie gładko, ponieważ za kilka tygodni wyjeżdżam za granicę.

Discussion starter · #36 ·
Mieszkam w Belgii i otrzymałem ostrzeżenie, aby zadzwonić do dealera, podając 06XM. Zastanawiam się, czy wszystko pójdzie gładko, ponieważ za kilka tygodni wyjeżdżam za granicę
Aktualizacja naprawia wiele rzeczy, ale mogą wystąpić nierozwiązane problemy. Nie naprawia wszystkiego. Czy planujesz zabrać ze sobą samochód i z niego korzystać?

Discussion starter · #38 ·
Taki jest plan… teraz czuję się z tym nieswojo.
Jakie problemy aktualnie wyświetla Twój samochód? Myślę, że nie powinieneś przywiązywać zbyt dużej wagi do problemów innych osób, chyba że sam ich doświadczasz i staraj się nie pozwolić, aby to osłabiło Twoją pewność siebie. Aktualizacja rozwiązuje wiele problemów, z którymi większość ludzi boryka się na co dzień.

Discussion starter · #40 · (Edited)
Po przejechaniu 130 mil nie miałem żadnych problemów z rozpoznawaniem znaków drogowych. Właściwie nie miałem żadnych alertów i mogłem korzystać z tempomatu!

Pomijam to, po kilku dniach problem ze znakami powrócił.

21 - 40 of 222 Posts