Audi e-tron Forum banner
41 - 60 of 222 Posts
Jakie problemy aktualnie wyświetla Twój samochód? Myślę, że nie powinieneś przywiązywać zbyt dużej wagi do problemów innych osób, chyba że sam ich doświadczasz i staraj się nie pozwolić, aby to osłabiło Twoją pewność siebie. Aktualizacja rozwiązuje wiele problemów, z którymi większość ludzi boryka się na co dzień.

Discussion starter · #43 ·
Jak dotąd - żadnych, o ile widzę. Dlatego byłem trochę zaskoczony wiadomością, że muszę skontaktować się z moim dealerem.
Pierwsze kilka aktualizacji jest wykonywanych u dealera, dopóki aktualizacje bezprzewodowe nie zostaną włączone.

Wszystko zarezerwowane na przyszły wtorek.

W końcu udało mi się naładować po raz pierwszy za pomocą aplikacji myAudi. Działało naprawdę dobrze, chociaż ładowarka, pomimo że miała 150 kW, była mocno obciążona przez inne samochody.

Przy wszystkich 4 zajętych miejscach prędkość ładowania osiągnęła 58 kW, przy trzech samochodach wzrosła do 78 kW, a przy 2 samochodach nieco ponad 100 kW. Szczerze mówiąc, byłem dość zaskoczony spadkiem, ponieważ próbowałem innych i prawie zawsze byłem blisko szczytu, pomimo że wiele innych samochodów również się ładowało. Była to ładowarka grupy EG.

Moja aktualizacja jest zarezerwowana na 5. Mam nadzieję, że rozwiąże to moje problemy z CarPlay i multimediami. Nadal nie mogę uruchomić CarPlay ani żadnej muzyki z mojego telefonu. Próbowałem zresetować mmi i zaktualizować oprogramowanie telefonu, ale bezskutecznie. Wydaje się, że jestem jednym z pechowców, jeśli chodzi o wydajność. Najlepszy wynik, jaki udało mi się osiągnąć, to 3 kWh/m na autostradzie, ale zwykle około 2,5 kWh/m. W mieście, nawet w trybie B, jest to od 2 do 2,5 kWh/m, ale często spada do 1,7 kWh/m. Czy ktoś jeszcze ma brak wydajności wyświetlany na wyświetlaczu kierowcy w zależności od trybu jazdy? Dostaję ekran, który powinien to pokazywać, ale wydajność jest pusta.

Discussion starter · #46 ·
Moja aktualizacja jest zarezerwowana na 5. Mam nadzieję, że rozwiąże to moje problemy z CarPlay i multimediami. Nadal nie mogę uruchomić CarPlay ani żadnej muzyki z mojego telefonu. Próbowałem zresetować mmi i zaktualizować oprogramowanie telefonu, ale bezskutecznie. Wydaje się, że jestem jednym z pechowców, jeśli chodzi o wydajność. Najlepszy wynik, jaki udało mi się osiągnąć, to 3 kWh/m na autostradzie, ale zwykle około 2,5 kWh/m. W mieście, nawet w trybie b, jest to od 2 do 2,5 kWh/m, ale często spada do 1,7 kWh/m. Czy ktoś jeszcze zauważa brak wydajności na wyświetlaczu kierowcy w zależności od trybu jazdy? Dostaję ekran, który powinien to pokazywać, ale wydajność jest pusta.
Czy przeszedłeś przez menu po lewej stronie ekranu kokpitu? Po lewej stronie kierownicy na błyszczącej czarnej części naciśnij lewo lub prawo i powinieneś zobaczyć, jak przechodzi przez opcje

O tak, przewinąłem opcje. Tryb dynamiczny i zrównoważony pokazują się w pamięci krótkotrwałej z aktualnymi milami/kWh, ale tryb B pokazuje tylko opcje hamowania, a tryb efektywności pokazuje mile/kWh na dole prawego mini-wyświetlacza.

Czy ktoś wie, czy dealerzy Audi prawdopodobnie wykonają tę aktualizację w ramach przekazania nowych samochodów, które nie zostały jeszcze dostarczone klientom? Czekam na dostawę mojego Q6 w ciągu najbliższych kilku tygodni (utknął w porcie i czeka na wjazd do Wielkiej Brytanii) i po prostu zastanawiam się, czy ktoś wie, czy powinienem oczekiwać, że zrobią to przed dostawą, czy nie? Myślę, że po prostu zapytam ich przed umówieniem dostawy, aby zaoszczędzić sobie wycieczki z powrotem do garażu kilka dni później!

Discussion starter · #49 ·
Czy ktoś wie, czy dealerzy Audi prawdopodobnie będą wykonywać tę aktualizację w ramach przekazywania nowych samochodów, które nie zostały jeszcze dostarczone klientom? Czekam na dostawę mojego Q6 w ciągu najbliższych kilku tygodni (utknął w porcie i czeka na wjazd do Wielkiej Brytanii) i zastanawiam się, czy ktoś wie, czy powinienem oczekiwać, że zrobią to przed dostawą, czy nie? Myślę, że po prostu zapytam ich przed umówieniem się na dostawę, aby uniknąć podróży z powrotem do garażu kilka dni później!
Wierzę, że aktualizacje są teraz wykonywane po stronie fabryki. Zależy to jednak od tego, kiedy samochód opuścił fabrykę. Zawsze możesz poprosić swojego dealera, aby upewnił się, że aktualizacja zostanie wykonana przed odbiorem, jeśli nie jesteś pewien.

Mam nadzieję, że będę mógł przekazać jakieś uwagi jeszcze dzisiaj, jeśli wszystko dobrze pójdzie!
Witaj Rudy, czy masz jakieś wieści na temat aktualizacji oprogramowania?

@Hppy29 czy udało Ci się zaplanować aktualizację w salonie?

Zaplanowałem swoją na 19 grudnia, chociaż mogę zmienić zdanie.

Dzięki
LIM

Niestety nie! Wczoraj zadzwoniono do mnie z informacją, że wszystkie systemy dealerów są niedostępne i czy mogą zatrzymać samochód jeszcze jeden dzień.

Czy ktoś wie, czy dealerzy Audi prawdopodobnie wykonają tę aktualizację w ramach przekazywania nowych samochodów, które nie zostały jeszcze dostarczone klientom? Czekam na dostawę mojego Q6 w ciągu najbliższych kilku tygodni (utknął w porcie i czeka na wjazd do Wielkiej Brytanii) i zastanawiam się, czy ktoś wie, czy powinienem oczekiwać, że zrobią to przed dostawą, czy nie? Myślę, że po prostu zapytam ich przed umówieniem dostawy, aby uniknąć podróży z powrotem do warsztatu kilka dni później!
wydaje się, że tak, ponieważ właśnie pojawił się post od członka, którego samochód jest opóźniony, podczas gdy dealer wykonuje aktualizację. Zakładam, że Audi centralne uczyniło to obowiązkowym, aby uniknąć konieczności późniejszego powrotu samochodów.

Discussion starter · #53 ·
Witaj Rudy, Czy masz jakieś informacje o aktualizacji oprogramowania?

@Hppy29 Czy udało Ci się zaplanować aktualizację u dealera?

Zaplanowałem swoją na 19 grudnia, ale mogę zmienić zdanie.

Dzięki
LIM
Hej LIM, miałem dostać aktualizację w zeszłym tygodniu, ale tak jak Rudy odwołali moją wizytę. Byłem w delegacji, więc teraz jestem umówiony na początek przyszłego tygodnia. Powiedziano mi, że przygotowują obszerną aktualizację oprogramowania dla jednostek sterujących, muszę się dowiedzieć, czy to jest wliczone w cenę, czy też ma się pojawić jeszcze przed końcem roku.

Hej LIM, miałem dostać aktualizację w zeszłym tygodniu, ale tak jak Rudy odwołali moją wizytę. Byłem w delegacji, więc jestem teraz umówiony na początek przyszłego tygodnia. Powiedziano mi, że przygotowują obszerną aktualizację oprogramowania dla jednostek sterujących, muszę dowiedzieć się, czy jest ona uwzględniona, czy ma nadejść jeszcze przed końcem roku.
Czy to oznacza, że oprócz aktualizacji X6OM jest jeszcze jakaś aktualizacja? To doprowadzi ludzi do szału, jeśli wszyscy będziemy musieli dwa razy oddawać samochód.

Discussion starter · #55 ·
Czy to oznacza, że oprócz aktualizacji X6OM jest jeszcze jakaś aktualizacja? To doprowadzi ludzi do szału, jeśli wszyscy będziemy musieli dwa razy oddawać samochód.
W realistycznym świecie raz byłoby miło, ale… Wierzę, że być może trwają prace nad aktualizacją jednostki sterującej. Nie jestem pewien, czy to nie był powód, dla którego wpychali ludzi w późniejsze terminy aktualizacji. Dwa ptaki jednym kamieniem i tak dalej. Ale szczerze mówiąc, wolałbym iść co miesiąc i to rozwiązać, niż czekać.

Mój dealer chce zaktualizować oprogramowanie pod koniec stycznia! Poprosili mnie, żebym zostawił samochód na 3 dni!!! żeby przeprowadzić aktualizację. Musi być pół centrum danych w moim samochodzie... Musi się dziać coś więcej, 3 dni to niewiarygodne dla aktualizacji.

Discussion starter · #57 ·
Mój dealer chce zaktualizować oprogramowanie pod koniec stycznia! Poprosili mnie, żebym zostawił samochód na 3 dni!!! aby przeprowadzić aktualizację. Musi być pół centrum danych w moim samochodzie... Musi się dziać coś więcej, 3 dni to niewiarygodne dla aktualizacji.
Problemy, których doświadczają ludzie, wynikają z różnych kwestii, dlatego nie wszyscy mamy ten sam problem w tym samym stopniu.

Oprogramowanie 03.01 ulepszy to, co już jest i naprawi niektóre znane problemy
Niektóre jednostki sterujące wymagają aktualizacji oprogramowania (termin do końca 2024 r.)
Niektóre mogą wymagać wymiany niektórych komponentów.

Niektórym powiedziano, że aktualizacja 03.01 aktywuje OTA, ale byłbym bardzo zaskoczony, gdyby tak było, co oznacza, że niektórzy mogą potrzebować dwóch aktualizacji. Biorąc pod uwagę, jak długo to trwa, można zrozumieć, dlaczego przesuwają je na koniec grudnia/stycznia.

Discussion starter · #58 ·
Jako rada... jeśli i kiedy otrzymasz aktualizację i aktywujesz Digital Key, weź ze sobą prawdziwy klucz na tydzień lub dwa. Opinie są podzielone.

41 - 60 of 222 Posts