Audi e-tron Forum banner
41 - 60 of 68 Posts
Discussion starter · #41 ·
Nie ma nic takiego jak cyfrowy klucz w aplikacji my Audi, jak sprawić, by Apple działało jako cyfrowy klucz
gdy twój samochód ma oprogramowanie 3.01. W aplikacji my Audi kliknij wszystkie funkcje. Następnie wybierz klucz cyfrowy.

Jeśli jest wyszarzony, kliknij i to wyświetli e-mail do aktywacji. Po otrzymaniu kodu możesz wrócić do tego samego obszaru i dokończyć konfigurację.

Jest to dostępne tylko wtedy, gdy Twój samochód ma oprogramowanie 3.01.

Nie ma nic do zobaczenia
gdy Twój samochód ma oprogramowanie 3.01. W aplikacji my Audi kliknij wszystkie funkcje. Następnie wybierz kluczyk cyfrowy.

Jeśli jest wyszarzony, kliknij i to spowoduje wyświetlenie wiadomości e-mail do aktywacji. Po otrzymaniu kodu możesz wrócić do tego samego obszaru i dokończyć konfigurację.

Jest to dostępne tylko wtedy, gdy Twój samochód ma oprogramowanie 3.01.
ma nową wersję, ale brak klucza cyfrowego jest wyszarzony

Discussion starter · #48 ·
@janwietseblok Musisz zadzwonić do lokalnego warsztatu i umówić się na aktualizację 3.01. Będą potrzebować samochodu na cały dzień, aby to zrobić.

Wszystkie Q6 i SQ6 muszą być na 3.01, aby mieć cyfrowy kluczyk. Aplikacja nieprawidłowo raportuje, na jakiej wersji są samochody.

Musisz sprawdzić MMI, czuję, że go nie masz. A aplikacja jest nieprawidłowa, dlatego się nie wyświetla.

Aktualizacja 3.01 będzie wymagała wizyty w warsztacie i nie jest dostępna przez OTA.
Dzięki, rzeczywiście muszę iść, to nie ma nic wspólnego z aktualizacją 06xn i można to zrobić bez problemów, czy muszę czekać?

Discussion starter · #50 ·
dzięki, rzeczywiście muszę iść, to nie ma nic wspólnego z aktualizacją 06xn i można to zrobić bez problemów, czy muszę czekać
To wszystko jest powiązane, spowoduje problemy tylko wtedy, gdy miałeś problem z jednostką sterującą i wiedziałbyś, ile problemów.

Zadzwoń i porozmawiaj z lokalnym warsztatem, który poinformuje Cię o wdrożeniu oprogramowania 3.01 w Twoim kraju/na Twoim rynku.

Ludzie,

Ja też byłem podekscytowany cyfrowym kluczem, ale kiedy w końcu go dostałem, okazało się to takim rozczarowaniem.

1. Odblokowywanie samochodu:

- Samochód nie odblokowuje się sam, gdy się zbliżasz. Musisz go odblokować przez telefon lub umieścić telefon obok klamki.

- UWB jest obecne, włączone, a mój klucz mówi, że wszystko jest w porządku, ale nadal nie działa.

- Co gorsza, dotykanie klamki jak w tradycyjnym FOB również nie działa. Ten sam problem dotyczy opuszczania samochodu - dotknięcie klamki go nie zamyka. Musisz wyjąć telefon i uruchomić aplikację.

2. Uruchamianie samochodu:

Aby uruchomić samochód, muszę wyjąć telefon z kieszeni i umieścić go w Audi phone box. Po kilku sekundach piszczy, a następnie mogę wybrać „Jedź”. Z pilotem wystarczy wejść i wybrać jazdę.

Próbowałem go używać, ale szczerze mówiąc, o wiele łatwiej jest po prostu trzymać FOB w kieszeni.

Teraz jest zima, więc zawsze mam kurtkę i dodatkowe kieszenie, co sprawia, że ​​noszenie FOB jest wygodniejsze. Może latem, z mniejszą ilością warstw i mniejszą ilością kieszeni, cyfrowy klucz może wydawać się bardziej przydatny - ale na razie jest to rozczarowanie.

Discussion starter · #53 ·
Ludzie,

Ja też byłem podekscytowany cyfrowym kluczem, ale kiedy w końcu go dostałem, okazało się, że to takie rozczarowanie.

- Samochód nie odblokowuje się, gdy się zbliżasz. Musisz go odblokować przez telefon lub umieścić telefon obok klamki.

- UWB jest obecne, włączone, a mój klucz mówi, że wszystko jest w porządku, ale wciąż nie działa.

- Co gorsza, dotknięcie klamki jak w tradycyjnym FOB również nie działa. Ten sam problem dotyczy opuszczania samochodu - dotknięcie klamki nie blokuje go. Musisz wyjąć telefon i uruchomić aplikację.

Aby uruchomić samochód, muszę wyjąć telefon z kieszeni i umieścić go w schowku na telefon Audi. Po kilku sekundach piszczy, a następnie mogę wybrać "Jedź". Z pilotem wystarczy wsiąść i wybrać jedź.

Próbowałem go używać, ale szczerze mówiąc, o wiele łatwiej jest po prostu trzymać pilota w kieszeni.

Teraz jest zima, więc zawsze mam kurtkę i dodatkowe kieszenie, co sprawia, że ​​noszenie pilota jest wygodniejsze. Może latem, z mniejszą ilością warstw i mniejszą ilością kieszeni, cyfrowy klucz może wydawać się bardziej przydatny - ale na razie to rozczarowanie.
Cyfrowy klucz używa standardu CCC, ale był problematyczny dla wielu osób z gamy Q6, powodując problemy ze wszystkim, co jest powiązane z tym modelem.

Najczęstszym problemem było włączanie się alarmu bez powodu lub blokowanie ludziom dostępu do samochodu.

Włożenie telefonu do schowka na telefon to dodatkowa funkcja bezpieczeństwa, która ma zapobiegać niechcianym uruchomieniom, na przykład przez dzieci bawiące się telefonem w samochodzie.

Umieszczenie telefonu w budce telefonicznej to dodatkowa funkcja bezpieczeństwa, która ma zapobiegać niechcianym uruchomieniom, na przykład przez dzieci w samochodzie bawiące się telefonem.
Naprawdę? Wiesz to na pewno, czy tylko tak sobie wymyślasz? Jeśli w samochodzie jest FOB, możesz przełączyć na jazdę. Jak w każdym innym samochodzie, który miałem przez ostatnie 15+ lat. To samo zabezpieczenie do odblokowania samochodu? LOL

Discussion starter · #55 ·
Naprawdę? Jesteś tego pewien, czy tylko tak sobie wymyślasz? Jeśli w samochodzie jest FOB, możesz przełączyć na jazdę. Jak w każdym innym samochodzie, który miałem przez ostatnie 15+ lat. To samo zabezpieczenie do odblokowania samochodu? LOL
Digital Key ma standard używany przez większość samochodów (google CCC Digital Key), umiejscowienie skrzynki telefonicznej znajduje się w instrukcji obsługi Audi. Jeśli chodzi o FOB, to zdecydowanie standard Audi, zakładam, że oczekują, że właściciel klucza jest za niego odpowiedzialny. Zgadzam się z Face ID/Touch ID, że cyfrowy klucz jest bezpieczniejszy. Ale z drugiej strony mój FOB nie potrafi nawet poprawnie sterować bagażnikiem.

Ludzie,

Ja też byłem podekscytowany cyfrowym kluczykiem, ale kiedy w końcu go dostałem, okazało się to takim rozczarowaniem.

- Samochód nie odblokowuje się sam, gdy się zbliżasz. Musisz go odblokować przez telefon lub umieścić telefon obok klamki.

- UWB jest obecne, włączone, a mój kluczyk mówi, że wszystko jest w porządku, ale nadal nie działa.

- Co gorsza, dotknięcie klamki jak w tradycyjnym FOB również nie działa. Ten sam problem dotyczy opuszczania samochodu - dotknięcie klamki nie blokuje go. Musisz wyjąć telefon i uruchomić aplikację.

Aby uruchomić samochód, muszę wyjąć telefon z kieszeni i umieścić go w Audi phone box. Po kilku sekundach piszczy, a następnie mogę wybrać "Jedź". Z pilotem wystarczy wsiąść i wybrać jazdę.

Próbowałem go używać, ale szczerze mówiąc, o wiele łatwiej jest po prostu trzymać FOB w kieszeni.

Teraz jest zima, więc zawsze mam kurtkę i dodatkowe kieszenie, co sprawia, że ​​noszenie FOB jest wygodniejsze. Może latem, z mniejszą ilością warstw i mniejszą ilością kieszeni, cyfrowy kluczyk może wydawać się bardziej przydatny - ale na razie to rozczarowanie.
W moim US Q6 cyfrowy kluczyk działa zgodnie z oczekiwaniami. Mogę odblokować i prowadzić samochód, podczas gdy mój telefon cały czas jest w kieszeni. Testowałem to wiele razy.

maybe after set up you can leave in pocket but not what the dealerships are telling people. Anything is possible lol
Salony Audi są niesamowicie niedoszkolone w zakresie Q6 i ogólnie pojazdów elektrycznych sterowanych oprogramowaniem, więc tak naprawdę nie ufam temu, co mówi większość z nich. Przynajmniej połowa rzeczy, które mi powiedzieli o tym, jak działa samochód, była nieprawdziwa.

41 - 60 of 68 Posts