Audi e-tron Forum banner
61 - 80 of 142 Posts
Właśnie otrzymałem ten straszny błąd w moim e-tronie z 2019 roku. Trochę ponad 24 tysiące mil. Kupiłem go od Carvany 3 miesiące temu z przebiegiem 22 tysięcy mil. Miałem go podłączonego do mojej ładowarki garażowej poziomu 2 przez około godzinę, ale musiałem go przesunąć, więc odłączyłem go tak jak zawsze, ale dostałem to, kiedy próbowałem go uruchomić. Mam urządzenie obeleven i uruchomiłem na nim pełny skan, aby spróbować zobaczyć problem. Ma 28 błędów, ale miał 20, kiedy go kupiłem (zakładam, że nigdy nie zostały wyczyszczone, a Audi powiedziało, że przeszedł pełną kontrolę wstępną, kiedy go kupiłem). Chyba zadzwonię do dealera w poniedziałek...
Znalazłem biuletyn serwisowy, w którym napisano, aby zresetować kod i wyłączyć go i włączyć 5 razy, czekając za każdym razem. Nie wyczyściłem kodu, ale wyłączyłem go i włączyłem kilka razy i ponownie się uruchomił. Następnego dnia działał dobrze, ale dzień później kod pojawił się ponownie i samochód odmówił uruchomienia po pójściu gdzieś i próbie wyjazdu. Udało mi się ponownie uruchomić go po kilkukrotnym włączeniu/wyłączeniu, a następnie ponownie dziś rano, aby zabrać go do serwisu. Zobaczę więc, co dalej z tą zabawną przygodą.

Oto krótka aktualizacja... Dealer zamówił tylny silnik, moduł związany z tylnym silnikiem oraz moduł Sx6. Samochód został zabrany do dealera 15 sierpnia, a jedna część już dotarła, przy czym ostatnia część ma dotrzeć do 1 września.

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, pojazd będzie wyłączony z eksploatacji na łączny okres trzech tygodni. W porównaniu do niektórych z długotrwałych opóźnień wspomnianych w tym wątku, trzytygodniowy okres wydaje się rozsądny. Mam nadzieję, że te początkowe wymiany części są rzeczywiście przyczyną problemu i że pojazd szybko powróci do optymalnego stanu.

Znalazłem biuletyn serwisowy, w którym napisano, że należy zresetować kod i wyłączyć go i włączyć 5 razy, czekając za każdym razem. Nie wyczyściłem kodu, ale wyłączyłem go i włączyłem kilka razy i znowu się uruchomił. Następnego dnia działał dobrze, ale dzień później kod pojawił się ponownie, a samochód odmówił uruchomienia po tym, jak gdzieś pojechałem i próbowałem odjechać. Udało mi się ponownie uruchomić go po kilkukrotnym włączeniu/wyłączeniu, a następnie ponownie dziś rano, aby zawieźć go do serwisu. Zatem zobaczę, co dalej z tą zabawną przygodą.
Planuj, że nie zobaczysz swojego etrona przez miesiąc, podczas gdy silnik zostanie wymieniony.

Discussion starter · #65 ·
... i mam nadzieję na dobrego technika w salonie. Słyszałem straszne historie o źle wykonanych wymianach, z zepsutymi nowymi częściami i koniecznością ponownego ich zamawiania. Mam jednego zaufanego technika i doradcę serwisowego i zrobię wszystko, żeby nie iść do nikogo innego. Znają historię samochodu.

... i mam nadzieję na dobrego technika w salonie. Słyszałem straszne historie o źle wykonanych wymianach, z nowymi częściami zepsutymi i koniecznością ponownego ich zamówienia. Mam jednego zaufanego technika i doradcę serwisowego i dołożę wszelkich starań, aby nie iść do nikogo innego. Znają historię samochodu.
😳 Teraz jestem bardziej zmartwiony.

Planuj, że nie zobaczysz swojego etrona przez miesiąc, podczas gdy silnik zostanie wymieniony.
Tak, planuję najgorsze, ale mam nadzieję na najlepsze.

Po telefonie powiedzieli, że mają zaległości i nie mają samochodów zastępczych przez 2 lub 3 tygodnie, ale mogą mnie odwieźć do domu, jeśli będą musieli go zatrzymać.

Dotarłem tam i nie chciał się uruchomić. 10 minut później zaoferowano mi samochód zastępczy i wyszedłem. Bardzo mylące doświadczenie. Dostałem również fabrycznie nowy Q7 prestige do użytku do czasu, aż będzie gotowy, więc w tej chwili tak naprawdę się nie martwię ani nie narzekam. Jeśli go odzyskam i będę miał dalsze problemy, przejdę przez to, ale, jak powiedziałem, mam nadzieję na najlepsze.

Tak, planuję najgorsze, ale mam nadzieję na najlepsze.

Po telefonie powiedzieli, że mają zaległości i nie mają samochodów zastępczych na 2 lub 3 tygodnie, ale mogą mnie odwieźć do domu, jeśli będą musieli go zatrzymać.

Dotarłem tam i nie chciał się uruchomić. 10 minut później zaoferowano mi samochód zastępczy i wyszedłem. Bardzo mylące doświadczenie. Dostałem również fabrycznie nowy Q7 prestige do użytku do czasu, aż będzie gotowy, więc w tej chwili tak naprawdę się nie martwię ani nie narzekam. Jeśli go odzyskam i będę miał dalsze problemy, przejdę przez ten most, ale, jak powiedziałem, mam nadzieję na najlepsze.
Podejrzewam, że Audi zmusza dealerów do przydzielania większej liczby nowych jednostek jako samochodów zastępczych, być może dlatego, że i tak się nie sprzedają. Wciąż czekam na wymianę silnika w moim samochodzie. Dealer przygotowuje się do wstawienia Q8e Prestige do serwisu samochodów zastępczych. Dali mi Q7, ale oddałem go i wziąłem zamiast tego Q5. Q7 był po prostu za duży i powolny.

Przy okazji; zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze za wcześnie, żeby wiedzieć - ale czy ktoś widział jakieś raporty o awariach nowych silników Q8e? Podobno przeprojektowane silniki, ale nie mam pojęcia, co się zmieniło.

Nie spodziewałbym się, że Audi będzie reklamować, że "naprawili wadliwe uszczelki płynu chłodzącego", raczej po cichu wprowadzą zmiany. Zobaczymy, chyba. Wygląda na to, że wymienię na Q8e, ponieważ niekompetentny dealer nie potrafi wykonać żadnej pracy na moim '21. Minął miesiąc, części są, a oni nawet jeszcze nie zaczęli. :mad:

Cóż - ten wątek jest przygnębiający. Mój Q8 etron z 2024 roku wyświetlił mi ten błąd dziś po południu i kazałem go odholować do dealera. Wprowadzą go do serwisu jutro rano. Mam go od dwóch miesięcy i przejechałem nim 2 tysiące mil. 😭

Dobrą wiadomością jest to, że udało im się załatwić mi samochód zastępczy na dziś i przejadę nim wszystkie mile z wycieczki, którą planowałem na długi weekend. 🤷‍♀️

Cóż - ten wątek jest przygnębiający. Mój Q8 etron z 2024 roku dał mi ten błąd dziś po południu i kazałem go odholować do dealera. Zamierzają wziąć go do serwisu rano. Mam go od dwóch miesięcy i przejechałem nim 2 tysiące mil. 😭

Dobrą wiadomością jest to, że udało im się załatwić mi samochód zastępczy na dziś i to pozwoli mi przejechać wszystkie mile z wycieczki, którą zaplanowałem na długi weekend. 🤷‍♀️
Złamałeś mi serce. Sprawdź lokalne prawo dotyczące wadliwych produktów. 2 miesiące to zazwyczaj czas na poważne awarie. Załóż, że nie będą w stanie naprawić tego w mniej niż kilka miesięcy.

Złamałeś mi serce. Sprawdź lokalne prawo dotyczące wadliwych produktów. 2 miesiące to zazwyczaj ramy czasowe dla poważnych awarii. Załóż, że nie będą w stanie naprawić tego w mniej niż kilka miesięcy.
Czuję, jakbym czekał na ten samochód wieki. Chciałem 2022, ale nie byłem zadowolony z rozmiaru baterii. Zamówiłem go, kiedy myślałem, że będą mieli większą baterię w 2023. Zrobili go z mniejszą baterią i zrezygnowałem z niego. Kupiłem ICE Q8 z placu i czekałem rok. Jest coś wspaniałego w budowaniu samochodu, którego chcesz i czekaniu na niego.

Ale teraz nie chcę czekać na kolejne zamówienie niestandardowe. Ale chcę też samochodu, którego chcę. I poniosłem większą stratę na ICE, ponieważ myślałem, że będę miał etron na zawsze. 😭😭😭

Czuję, że czekałem na ten samochód wieki. Chciałem 2022, ale nie byłem zadowolony z rozmiaru baterii. Zamówiłem go, kiedy myślałem, że będą mieli większą baterię w 2023 roku. Zrobili go z mniejszą baterią i zrezygnowałem z niego. Kupiłem ICE Q8 z placu i czekałem rok. Jest coś wspaniałego w budowaniu samochodu, którego chcesz i czekaniu na niego.

Ale teraz nie chcę czekać na kolejne zamówienie niestandardowe. Ale chcę też samochodu, którego chcę. I poniosłem większą stratę na ICE, ponieważ myślałem, że będę miał etron na zawsze. 😭😭😭
Cóż, na placach dealerów stoi mnóstwo jednostek Q8e, być może będziesz musiał zadowolić się jedną. Kilka używanych jednostek też.

Cóż, na placach dealerów stoi mnóstwo jednostek Q8e, być może będziesz musiał się na taką zdecydować. Kilka używanych jednostek też jest.
Niebieskiego z brązową skórą nigdzie nie mogę znaleźć. Niezbyt popularne połączenie, ale po prostu nie mogę znieść kolejnego koloru smokingowego, a brązowa skóra to moja największa miłość.

Zdecydowanie nie kupiłbym używanego. Jedynym powodem, dla którego tak długo czekałem, było uzyskanie większej baterii z 2024 roku.

Wprowadzili go do serwisu i potwierdzili, że moduł wymaga wymiany. Złożyli zamówienie dzisiaj i powiedzieli, że spodziewają się, że dotrze z Niemiec za 3-4 tygodnie. Szkoda. Poczekam 3 tygodnie i jeśli do tego czasu go nie będzie, zacznę pytać o przepisy dotyczące wadliwego towaru. 😭😭

Nie wiem, czy to przypadek, czy to właśnie uruchomiło moduł, ale po raz pierwszy naładowałem go powyżej 80%. Byliśmy spakowani, w drodze na wycieczkę, i miałem czelność naładować go do 82%. Jak tylko to rozwiążę, moim pierwszym testem będzie naładowanie do 100% i upewnienie się, że nie pojawią się żadne usterki 🤦‍♀️

Wprowadzili go do eksploatacji i potwierdzili, że moduł musi zostać wymieniony. Złożyli zamówienie dzisiaj i powiedzieli, że spodziewają się, że dotrze z Niemiec za 3-4 tygodnie. Szkoda. Poczekam 3 tygodnie i jeśli go wtedy nie będzie, zacznę pytać o przepisy dotyczące wadliwego towaru. 😭😭
Zacząłbym teraz procedurę reklamacyjną i składał żądania odkupu. Może to zmotywować ich do działania, a zawsze możesz zmienić zdanie. Daj im znać, że nie żartujesz.
Nie jestem pewien, co oznacza "moduł", ale nie brzmi to tak, jakby silnik był uszkodzony.

Zacząłbym teraz od prawa o cytrynie i składałbym żądania odkupu. Może to dać im motywację do działania, a zawsze możesz zmienić zdanie. Daj im znać, że nie żartujesz.
Nie jestem pewien, co oznacza "moduł", ale nie brzmi to tak, jakby silnik był zły.
Mój stan mówi o 3 różnych wizytach serwisowych bez rozwiązania lub łącznie 30 dni w serwisie. Więc nie mam jeszcze żadnego argumentu. Szczerze mówiąc, myślę, że starają się to załatwić tak szybko, jak to możliwe. 🤷‍♀️

Mój stan mówi o 3 różnych wizytach serwisowych bez rozwiązania lub 30 dniach w serwisie. Więc na razie nie mam żadnego argumentu. Szczerze mówiąc, myślę, że próbują to załatwić tak szybko, jak to możliwe. 🤷‍♀️
Większość stanowych przepisów dotyczących wadliwych produktów ma również dodatkową klauzulę dotyczącą "poważnych" usterek, które występują w określonym czasie po zakupie. Na przykład 6 miesięcy lub coś w tym rodzaju. Więc w tym początkowym okresie musi być po prostu poza serwisem. Język 3 wizyt odnosi się zwykle do używanych samochodów, starszych samochodów itp.

61 - 80 of 142 Posts