Audi e-tron Forum banner
41 - 60 of 142 Posts
Dzięki Jean! Doceniam odpowiedź, grupa jest świetna do próby ustalenia podobnych problemów itp.! Cieszę się, że przynajmniej to odzyskałeś i tak, mam nadzieję, że szybko to naprawią i brzmi to również jak wadliwa komórka. To również będzie objęte gwarancją na baterię, więc myślę, że od teraz po prostu czekamy i zobaczymy. Jak dotąd nie miałem z tym żadnych problemów i posiadam go od nieco ponad roku, dzięki, będę Cię informował na przyszłość 🙌🏻

@mmmzon Widzę kilka wątków na tym forum dotyczących awarii układu elektrycznego i hałasu silnika/skrzyni biegów. Czy możemy połączyć je w jeden wątek i czy to forum ma opcję ankiety, aby zobaczyć, jak często się zdarzają, jaki był problem/co zostało wymienione, jak długo to trwało, rok i przebieg samochodu?

Image

Toczy się pozew zbiorowy przeciwko Audi w związku z tą kwestią, ale wydaje się, że nie obejmuje on e-tronów (przynajmniej na razie). Członek rodziny właśnie doświadczył tego w swoim e-tronie z 2022 roku (56 000 km), a znajomy również miał to więcej niż raz w swoim. Oba pojazdy są teraz u dealera, bez żadnego proponowanego rozwiązania. Teraz martwię się, że to samo stanie się z moim e-tronem.

etron nie jest tego częścią - nie ma rozrusznika ani alternatora:
"Audi stoi obecnie w obliczu nowego pozwu zbiorowego z powodu rzekomych wad w układach elektrycznych niektórych pojazdów w latach modelowych od 2018 do 2023. Pozew zarzuca, że właściciele i leasingobiorcy niektórych pojazdów Audi doświadczyli problemów z alternatorami i rozrusznikami, co skutkowało pojawianiem się różnych komunikatów ostrzegawczych na ich deskach rozdzielczych."

etron nie jest tego częścią - nie ma rozrusznika ani alternatora:
"Audi stoi obecnie w obliczu nowego pozwu zbiorowego z powodu rzekomych wad w układach elektrycznych niektórych pojazdów w latach modelowych od 2018 do 2023. Pozew zarzuca, że właściciele i leasingobiorcy niektórych pojazdów Audi doświadczyli problemów z alternatorami i rozrusznikami, co skutkowało pojawianiem się różnych komunikatów ostrzegawczych na ich deskach rozdzielczych."
Zgadza się, też tak myślałem. Zastanawiam się jednak, czy zaczyna pojawiać się problem w e-tronach, może tych z przebiegiem ponad 30 tys. mil.

Otrzymałem straszny błąd "usterka układu elektrycznego" podczas jazdy z Los Angeles do San Francisco. Dealer zamawia silnik tylny na wymianę, moduł do silnika i moduł Sx6. Jeszcze nie wiem, kiedy będzie gotowe. Samochód ma 9900 mil przebiegu, 2022 GT. 😢

Dostałem straszny błąd awarii układu elektrycznego podczas jazdy z Los Angeles do San Francisco. Dealer zamawia silnik tylny, moduł do silnika i moduł Sx6. Jeszcze nie wiem, kiedy to będzie. Samochód ma 9900 mil przebiegu, GT 2022. 😢
Przykro mi to słyszeć! Powodzenia w naprawie. Dostawy części zajmują naprawdę dużo czasu.

Właśnie otrzymałem ten straszny błąd w moim e-tronie z 2019 roku. Nieco ponad 24 tysiące mil. Kupiłem go od Carvany 3 miesiące temu z przebiegiem 22 tysiące mil.

Miałem go podłączonego do mojej ładowarki garażowej poziomu 2 przez około godzinę, ale musiałem go przestawić, więc odłączyłem go tak jak zawsze, ale dostałem to, kiedy próbowałem go uruchomić.

Mam urządzenie obeleven i uruchomiłem na nim pełne skanowanie, aby spróbować zobaczyć problem. Ma 28 błędów, ale miał 20, kiedy go kupiłem (zakładam, że nigdy nie zostały wyczyszczone, a Audi powiedziało, że przeszedł pełną kontrolę wstępną, kiedy go kupiłem).

Chyba zadzwonię do dealera w poniedziałek...

Discussion starter · #55 ·
To wydaje się bardzo zbliżone do tego, co sam przeżywam. Nie chciał uruchomić się rano i to było na tyle. Zleciłem odholowanie go do serwisu, ponieważ i tak jest objęty gwarancją.

Discussion starter · #59 ·
Jest bardzo niewiele ruchomych części, więc smar nie jest wymagany w tak obfitych ilościach jak w konstrukcjach ICE.

"Podczas hamowania silniki elektryczne wykonują same hamowania do około 0,3 g, tj. zdecydowana większość wszystkich hamowań w codziennej jeździe. Hydrauliczne hamulce kół są aktywowane tylko wtedy, gdy kierowca hamuje bardzo mocno. Przejście jest prawie niezauważalne, a rekuperacja pozostaje aktywna prawie do zatrzymania."

Och, ale zauważam to za każdym razem, gdy się to dzieje ;) To inne odczucie hamowania, znacznie mniej wyrafinowane. Zwłaszcza podczas hamowania na zaśnieżonych nawierzchniach. Hamowanie regeneracyjne jest płynne i znacznie bardziej kontrolowane, hamulce mechaniczne w porównaniu do niego wydają się bardzo szorstkie.

"Podczas hamowania silniki elektryczne wykonują same hamowania do około 0,3 g, tj. zdecydowana większość wszystkich zastosowań hamulców w codziennej jeździe. Hydrauliczne hamulce kół są aktywowane tylko wtedy, gdy kierowca hamuje bardzo mocno. Przejście jest prawie niezauważalne, a rekuperacja pozostaje aktywna prawie do zatrzymania się."
Pominąłeś najlepszą część: "Rekuperacja hamowania: moc do 265 kW".

41 - 60 of 142 Posts