Audi e-tron Forum banner
101 - 120 of 142 Posts
24 Q8 etron - W piątek przejechałem około 5 mil do sklepu spożywczego. Kiedy uruchomiłem samochód, zauważyłem usterkę układu elektrycznego! Proszę skontaktować się z serwisem (w kolorze żółtym). Zadzwoniłem do nich i umówiłem się na wizytę na później tego samego dnia. Pojechałem z powrotem do domu, wiadomość pozostała do momentu wyłączenia samochodu. Pojechałem samochodem na lunch, a następnie do dealera około 20 mil. Brak wiadomości, a samochód jechał dobrze. Samochód jest u dealera i czeka na informację zwrotną.
Miałem podobny problem, po tym jak dealer miał samochód przez 3 tygodnie, ustalono, że akumulator 12-woltowy był słaby, został wymieniony i od tego czasu nie ma problemu.

Miałem podobny problem po tym, jak dealer miał samochód przez 3 tygodnie, ustalono, że akumulator 12-woltowy był słaby, został bez problemu wymieniony.
Mój samochód wciąż jest u dealera. Nie dostałem odpowiedzi. Wczoraj otrzymałem powiadomienie w mojej aplikacji System elektryczny: awaria! Bezpiecznie zatrzymaj pojazd (czerwony). Spojrzałem na mój lowjack i samochód był u dealera na parkingu. Spojrzałem na moją aplikację i mieli opuszczone szyby, włączone światła i otwartą maskę. Później wczoraj ta wiadomość zniknęła, a samochód był wewnątrz zatoki. Później ponownie otrzymałem wiadomość, otrzymałem żółtą wiadomość z prośbą o kontakt z serwisem. Widzę, że przenieśli samochód dzisiaj, ale wiadomość wciąż tam jest i nie zniknęła. Myślę, że dowiem się później w tym tygodniu, co jest nie tak.

Mój samochód wciąż jest u dealera. Nie dostałem żadnej odpowiedzi. Wczoraj otrzymałem powiadomienie w mojej aplikacji System elektryczny: usterka! Bezpiecznie zatrzymaj pojazd (czerwony). Sprawdziłem na moim lowjacku i samochód był na parkingu u dealera. Sprawdziłem w mojej aplikacji i mieli otwarte okna, włączone światła i otwartą maskę. Później wczoraj ta wiadomość zniknęła, a samochód był wewnątrz zatoki. Później znowu otrzymałem wiadomość, dostałem żółtą wiadomość z prośbą o kontakt z serwisem. Widzę, że dzisiaj przenieśli samochód, ale wiadomość wciąż tam jest i nie zniknęła. Chyba dowiem się w tym tygodniu, co jest nie tak.
Czy to kiedykolwiek zostało rozwiązane?

Dołączę do listy, 2021 E-Tron, kupiony jako nowy w sierpniu 2021 roku. Usterka układu elektrycznego na żółto w piątek wieczorem w drodze do domu z biura, na czerwono w sobotę rano podczas załatwiania spraw na miejscu. Zabrałem go dziś rano do Audi, od tego czasu oddzwonili, żeby powiedzieć, że przedni silnik elektryczny wymaga wymiany. Mam 101 000 km... Według Audi moja gwarancja wygasa przy 80 000 km. Wskazali, że wymiana silnika kosztuje około 14 000 dolarów kanadyjskich... wszelka pomoc w argumentacji gwarancyjnej byłaby bardzo mile widziana. Samochód jeździ idealnie, nic nie wskazuje na to, że ma za mało mocy lub cokolwiek, jakby połowa napędu nie działała prawidłowo... Jestem niesamowicie zły i niepewny rozwiązania innego niż upublicznienie sprawy, dodam, że miałem również pożar garażu w wyniku pożaru ładowarki ściennej Audi zeszłego lata... to nie było wspaniałe doświadczenie.

Zameldowanie. Wiadomość pojawiła się już dwa razy, po włączeniu samochodu, w miejscu. W ciągu 10-15 sekund znika i pozwala mi wystartować. Samochód jeździ wtedy dobrze. Nie zdarza się to za każdym razem, gdy uruchamiam, ale tu jest haczyk... ...te dwa przypadki stanowią około 50% wszystkich uruchomień!! Samochód jest fabrycznie nowy, pierwszy komunikat pojawił się dzień po odbiorze! Będę to obserwował, ale ten wątek nie napawa mnie wielką nadzieją... 2024 e-tron GT

Sprawdzam. Komunikat pojawił się już dwa razy, po włączeniu samochodu, w miejscu. W ciągu 10-15 sekund znika i pozwala mi uruchomić silnik. Samochód następnie jedzie ok. Nie zdarza się to za każdym razem, gdy uruchamiam silnik, ale tu jest haczyk...

...te dwa przypadki stanowią około 50% wszystkich uruchomień!! Samochód jest fabrycznie nowy, pierwszy komunikat pojawił się dzień po odebraniu! Będę na to uważał, ale ten wątek nie napawa mnie wielką nadzieją...

2024 e-tron GT
Nigdy mi się to nie przydarzyło ani nic złego z samochodem do 15 tys. mil. Na pewno bym go zabrał, zanim utkniesz.

Sprawdzam się z moją historią 2024 Q8 e-tron kupionym 9 miesięcy temu, 2400 mil. Dostałem ten sam błąd podczas uruchamiania z parkingu, w tym czasie był w 80% pełny. Nie chciał wyjść z parkingu, musiałem go odholować do serwisu. Usunęli kody, zrobili jazdę próbną i przydarzyło się to technikowi na autostradzie. Będą musieli wyjąć akumulator, aby wymienić moduł, chociaż nie jestem pewien, który.

Nie uwierzysz w to, dostałem tę wiadomość w drodze powrotnej do dealera, aby zwrócić mojego 21 e-tron z przebiegiem 29 714 mil na 36-miesięcznym leasingu z dodatkowym 4-miesięcznym przedłużeniem.

Na początku dostałem komunikat System elektryczny: awaria! Bezpiecznie zatrzymaj pojazd na żółto, następnie po kolejnych 2 milach błędy zmieniły się na czerwone światła i dosłownie, gdy wjeżdżałem do salonu, systemy elektryczne wydały głośny dźwięk awarii i szarpnęły do przodu z dodatkowym komunikatem "Ostrzeżenie systemu napędowego ograniczone osiągi". Brzmiało to przerażająco, jakby silnik elektryczny ulegał awarii.

Na początku dealer powiedział, że muszę oddać go do serwisu, zanim zakończy leasing, ale przeczytałem posty na forum i nie chciałem mu mówić, że może to potrwać 2 miesiące, więc przekonałem go, żeby pozwolił mi zwrócić samochód i oddać go do serwisu później, żeby nie naliczono mi dodatkowych miesięcy leasingu. Na szczęście kilka dni temu przeszedłem kontrolę końcową leasingu bez żadnych problemów, a potem zadzwoniłem do Audi Financial i powiedzieli, że nie ma żadnych opłat, a ich system pokazuje, że samochód został zwrócony. Nigdy więcej nie kupię żadnego elektryka po tym, i to musi być powód, dla którego wszystkie elektryki mają straszną wartość odsprzedaży po 3 latach.

Moja rekomendacja jest taka, żeby każdy pozbył się tego samochodu, zanim skończy się 4-letnia gwarancja na 50 000 mil. Standard branżowy dla gwarancji na samochody elektryczne powinien wynosić 8-10 lat, w przeciwnym razie wszystkie trafią na złom.

Zastąpiłem ten samochód 24-miesięcznym leasingiem na cadillaca lyriq za znacznie niższą cenę, a lyriq sprawia wrażenie znacznie bardziej premium na zewnątrz i wewnątrz niż audi e-tron, lyriq ma znacznie lepszy zasięg i lepsze zawieszenie i znacznie szybsze przyspieszenie, jedyne co mi się bardziej podobało w e-tronie to sposób, w jaki pokonywał zakręty, wydawało się ostrzejsze, hamowanie było takie samo.

Nigdy więcej nie kupię żadnego elektryka po tym, i to musi być powód, dla którego wszystkie elektryki mają straszną wartość odsprzedaży po 3 latach.
Gratulacje z okazji nowego Caddy. Gdyby to był J3400, co prawdopodobnie nastąpi za kilka lat, mógłbym się skusić.

Ceny odsprzedaży samochodów elektrycznych bardzo się różniły. Wymieniłem mojego LEAFa z 2012 roku na 2014 po tym, jak 2012 został skasowany. Używane samochody elektryczne sprzedawały się po cenach zbliżonych do nowych w 2014 roku. Później sprzedałem mojego 2014 synowi za 1000 dolarów, podczas gdy w 2022 roku mogłem go sprzedać Carvanie za 7000 dolarów.

Etron również się różnił:

Ale w pewnym sensie się zgadzam. Technologia się rozwija, nowszy samochód elektryczny będzie prawdopodobnie miał większy zasięg, szybszą prędkość ładowania i tak dalej, więc starsze samochody elektryczne będą wyglądały mniej atrakcyjnie. Jednak zostanie to uwzględnione w cenie leasingu. Zapłacić więcej za leasing czy zatrzymać samochód trochę dłużej i zapłacić mniej? A niezawodność jest nieznana przy tak dużej ilości nowej technologii, zwłaszcza w przypadku pierwszych modeli w produkcji. LEAFy z lat 2011-2013 miały straszną żywotność baterii w gorącym klimacie i były tylko w porządku w chłodniejszych. 2014 i nowsze są znacznie lepsze. Spodziewam się, że problemy z silnikiem Audi zostaną naprawione, więc przyszłe samochody nie będą miały tego problemu. Edycje z roku premiery są prawdopodobnie złym wyborem i było wiele premier modeli elektrycznych. Więc leasing wygląda lepiej przez pierwsze kilka lat produkcji.

Image

Wygląda na to, że dołączam do klubu z moim e-tron sportback z 2022 roku. 28 250 mil na samochodzie, zero problemów wcześniej, kupiony w styczniu 22. Od około tygodnia słyszę cichy, średniotonowy dźwięk wycia przypominający pracę przekładni między 15 a 40 milami na godzinę. Na szczęście dał mi Wszystkie Te Ostrzeżenia tysiąc stóp od domu, więc wjechałem, rozładowałem rodzinę, wyłączyłem zasilanie i ponownie je włączyłem i już nie było żadnych kontrolek ostrzegawczych. Wróciłem na moją ulicę, żeby to przetestować i wyłączył się na środku drogi 500 stóp od domu. Ponownie włączyłem zasilanie i wróciłem na podjazd. Laweta przyjechała następnego ranka i zawiozła go do serwisu z ładnym samochodem zastępczym Q7 wczoraj. Zobaczymy, co się stanie!

Właśnie odebrałem swój samochód po 2,5 miesiącach w salonie. Miałem sporadyczny komunikat o usterce układu ładowania. Dealer wymienił tylny silnik napędowy i skrzynię biegów z powodu zmieszania płynu chłodzącego, a następnie potrzebny był kontroler nr 7 w akumulatorze HV. To była długa podróż. Koszty zostały pokryte przez Audi NA. I słusznie... Mój samochód ma 25 tys. mil i jest z 2019 roku.

To właśnie przydarzyło się mojemu Q8 e-Tron z 2024 roku po nocy ładowania na poziomie 2. Samochód ma 80% naładowania, ale kiedy go uruchamiam, otrzymuję ostrzeżenie o usterce układu elektrycznego i ostrzeżenie o usterce napędu na wszystkie koła.

Czy polecilibyście mi zabranie go z powrotem do salonu, od którego pierwotnie wziąłem go w leasing? Jak to by działało, gdybym zabrał go do innego serwisu bliżej mojego domu i zdecydował się skorzystać z prawa rękojmi?

Awaria silnika przedniego napędu. Na szczęście części są dostępne. Oto zdjęcie płynu chłodzącego z dużą ilością cząstek stałych. View attachment 13715
Naprawa zajęła 2 tygodnie, jeździ jak nowa. Bardzo się cieszę, że przedłużyli gwarancję na silnik do 10 lat i 120 tys. km. Jestem pewien, że w końcu będę musiał zrobić tylny silnik. Zapytałem, jaka byłaby cena, gdybym nie miał gwarancji, doradca powiedział 8700 $! Zobaczmy teraz, co zrobią w związku z tym wezwaniem do wymiany baterii...

To właśnie przydarzyło się mojemu Q8 e-Tron z 2024 roku po nocy ładowania na poziomie 2. Samochód ma 80% naładowania, ale kiedy go uruchamiam, otrzymuję ostrzeżenie o usterce układu elektrycznego i ostrzeżenie o usterce układu napędu na wszystkie koła.

Czy polecilibyście mi zabranie go z powrotem do salonu, z którego pierwotnie wziąłem go w leasing? Jak to działałoby, gdybym zabrał go do innego serwisu bliżej mojego domu i zdecydował się skorzystać z prawa lemon law?
Idź do dowolnego dealera. Poszedłem do innego salonu, aby wymienić przedni silnik. Jeśli chodzi o prawo lemon law, myślę, że musisz mieć dwie lub trzy awarie w określonym czasie.

101 - 120 of 142 Posts