Wygląda na to, że wizyta u dealera jest wskazana.
Z pewnością nie zdarzyło się to w przypadku premiery E Tron SUV 2019. Pierwszy samochód został dostarczony w Niemczech w marcu 2019 roku, a pierwsze samochody w USA przybyły w czerwcu 2019 roku.Cóż, z przeszłości wynika, że Niemcy, a także inni producenci, zazwyczaj wprowadzają swoje produkty na rynek krajowy przed USA. Zazwyczaj trwa to rok, z dużą ilością danych, ulepszeń i zmian w cyklu budowy na następny rok modelowy. Pomyślałem, że 2 lata (czas sprzedaży w USA) to dobry moment, aby wskoczyć, jednak wydaje się, że wciąż występują pewne problemy rozwojowe.
Tak samo jak wszyscy inni, którzy zostali uznani za niezbędnych pracowników: za pośrednictwem wideo i osobiście. To nie jest takie trudne, jeśli ktoś chce to zrobić. I wszystko nie było "zamknięte". Tak, było trudniej i wymagało myślenia i wysiłku. Ale to nie tak, że obniżyli cenę samochodów podczas pandemii lub przedłużyli gwarancje o kolejny rok. Nadal brali nasze pieniądze. Jeśli chodzi o ograniczenia dotyczące części, to nie tylko one, ale mam problem ze zrozumieniem, jak to sprawia, że jest w porządku siedzenie na samochodach klientów przez tygodnie bez odszkodowania. Jestem pierwszą osobą, która docenia samochody zastępcze, które otrzymuję od mojego dealera. Ale samochód zastępczy nie jest rekompensatą za utratę tego konkretnego samochodu. Samochód zastępczy rozwiązuje problemy zamienne: sprawunki, dojazdy do pracy itp., ale nie rekompensuje utraty przyjemności. Audi (i inni) powinni się starać nie tylko naprawić samochód, ale naprawić go. To znaczy, naprawić samochód, naprawić naprawę, naprawić doświadczenie.Muszę wziąć pod uwagę, że Audi musiało wprowadzić i rozwinąć nowy produkt w ciągu roku dotkniętego światową pandemią. Jak na przykład szkolić techników E Tron, gdy wszystko jest zamknięte?
Kup sobie Forda. Żadnych samochodów zastępczych, żadnej obsługi klienta. Z tej perspektywy przynajmniej dostajemy samochody zastępczeAle samochód zastępczy nie jest rekompensatą za utratę tego konkretnego samochodu.
To, co napisałem powyżej: "Jestem pierwszą osobą, która docenia samochody zastępcze, które dostaję od mojego dealera." Całkowicie doceniam moje samochody zastępcze od mojego dealera Audi. Ale to nie rozwiązuje problemów, o których tu dyskutujemy. Nie muszę kupować Forda, żeby to udowodnić, ale przy okazji, mój dealer Lincolna, który zbiegiem okoliczności jest również dealerem Forda, zawsze daje nam samochód zastępczy.Kup sobie Forda. Żadnych samochodów zastępczych, żadnej obsługi klienta. Z tej perspektywy przynajmniej dostajemy samochody zastępcze![]()
Słuszna uwaga. Podczas blokady COVID mieli tu samochody zastępcze, ale... nie było ludzi, którzy mogliby je na czas wyczyścić, więc dostępność była nieco bardziej ograniczona. Teraz wydaje się, że wszystko wraca do normy.nawet jeśli skończę z Q3, ponieważ jest o wiele lepszy niż SUV GMC, którego dali mi kiedyś, lub Nissan Frontier Pickup
To, co mają na myśli, to (prawdopodobnie), że ostrzeżenie na desce rozdzielczej już się nie wyświetla. Kontrolka SOS na górze świeci się, jak powinna (to znaczy, że jest aktywna), ale brak ostrzeżeń na desce rozdzielczej.Czy to rozwiązało problem? W opisie, który jest ucięty, brzmi to tak, jakby po wymianie anteny dachowej kontrolka SOS wciąż nie działała?
Jeździłem nim dość energicznie w drodze z salonu i nie było żadnych nietypowych grzechotów / hałasów. W rzeczywistości, ponieważ mam akustyczną szybę, jest znacznie ciszej niż w samochodzie zastępczym, którym jeździłem. Cały czas próbowałem wyłapać wszelkie odgłosy uliczne. Już zapomniałem, jak dobrze się czuje.Czy sprawdziłeś, czy po 'wyjęciu i ponownym montażu' nie ma żadnych grzechotów? Tego zawsze się obawiam.