Audi e-tron Forum banner
21 - 40 of 46 Posts
Ciekawe, że "The Guy", który może aktywować te światła, mówi, że metoda działa dla wszystkich pakietów reflektorów Audi "Matrix LED". W artykule pokazanym w Poście 14 Audi stwierdza, że funkcje "Smart" są dostępne tylko w pakietach reflektorów "Matrix Design LED" i "Digital Matrix Design LED".
Czy to wraca do debaty nad definicją terminu "smart"?
Smart to może być dywan, płatki śniegu, kierunkowskazy itp. Podczas gdy Matrix to matrix?
Zatem "The Guy" może włączyć matrix dla dowolnego światła matrix, ale tylko funkcje smart w "Matrix Design LED" i "Digital Matrix Design LED".
Czy coś przeoczyłem?

Czy to wraca do debatowania nad definicją terminu "smart"?
Smart to może być dywan, płatki śniegu, kierunkowskazy itp. Podczas gdy Matrix to matrix?
Zatem "The Guy" może włączyć matrix dla dowolnego światła matrix, ale tylko funkcje smart w "Matrix Design LED" i "Digital Matrix Design LED".
Czy coś przeoczyłem?
Dywany, płatki śniegu itp. są częścią "DIGITAL Matrix Design LED". Oprócz diod LED matrix, wersja DIGITAL zawiera cyfrowy chip projektora, który wykonuje tego rodzaju projekcję. Dioda LED Matrix DESIGN wykonuje selektywne zaciemnianie pola, najczęściej kojarzone z koncepcją "smart". Zwykła stara DIODA LED MATRIX, według komunikatów prasowych Audi, po prostu robi jasne/ciemne, ale używa do tego diod LED. Może się zdarzyć, że DIODA LED MATRIX faktycznie ma część sprzętu umożliwiającego niektóre funkcje smart, ale Audi najwyraźniej temu zaprzecza.

Wiem, że ten artykuł sprawia, że ​​jestem mniej wkurzony na Audi za to, że nie wykonują pracy potrzebnej do zezwolenia na światła w USA... Oczywiście NHTSA kontynuuje swoją zagadkową kampanię, aby trzymać inteligentne reflektory z dala od USA, nawet do punktu podważania instrukcji Kongresu USA. Nowe wymagania stawiają wymagania techniczne dla ich użycia w USA, których żaden inteligentny system na świecie nie musi spełniać.

Właśnie skontaktowałem się z Europrice.us, aby potwierdzić, co obsługiwałby mój pojazd (np. czy mam odpowiedni sprzęt).

Wiem, że zostało to wyjaśnione do znudzenia, ale czy ostatecznym rezultatem jest to, że światła drogowe są włączone cały czas, gdy jest ciemno, zamiast włączać się i wyłączać? Wiem, jak będą działać po włączeniu, ale chcę tylko potwierdzić, że rozumiem, że światła drogowe byłyby zasadniczo włączone cały czas, a przyciemnianie zarządzałoby jasnością w razie potrzeby.

Czy to zasadniczo poprawne?
W bardzo jasnym otoczeniu lub tam, gdzie liczba samochodów przekracza liczbę, którą można śledzić, światła drogowe są wyłączane. Nie jestem pewien, czy istnieje również minimalna prędkość do włączenia, podobnie jak w przypadku reflektorów laserowych. Włączam je w tym tygodniu z Samem i mam nadzieję, że dowiem się więcej w ten weekend.

Uważam, że ich warunki, które muszą być spełnione, aby włączyć matrycę świateł drogowych. Na przykład, jeśli występuje jasne oświetlenie górne, wydaje się, że wraca do świateł mijania. A jeśli jest zbyt wiele samochodów, gdzie nie ma pola, które można rzucić, wydaje się, że również wraca. Ale zauważyłem również, że nawet gdy automatyczne światła drogowe nie świecą na niebiesko, co wskazuje na matrycę LED, nadal rozszerza pole po bokach, a boki dróg są znacznie bardziej przejrzyste.

Cóż, kolejny zadowolony klient Sama tutaj. Właśnie przejechałem się trochę po mojej okolicy i światła często myliły się ze światłami ulicznymi i trudno było w pełni z nich skorzystać. Trzeba się przyzwyczaić do widoku tańczących świateł w zanieczyszczonym światłem otoczeniu. Zaskoczyło mnie również, że włączają się przy tak niskich prędkościach (około 32 km/h), co jest bardzo miłe. Cieszę się na jazdę po ciemniejszych drogach w przyszłości.

Czy istnieje menu dodatkowych funkcji, które można włączyć?

Jest tak wiele rzeczy, które chciałbym zmienić.
Istnieje menu, jeśli skontaktujesz się z Samem. W przypadku rzeczy spoza Matrix i kilku innych funkcji oświetlenia, bardziej sensowne jest użycie OBD11

Sam zadziałał swoją magią na moim 24 GT. Z Europrice świetnie się współpracowało! Bardzo szybka wysyłka dongla, świetne instrukcje przygotowawcze, w tym filmy przed i po, aby wiedzieć, czego się spodziewać, bardzo szybkie kodowanie, świetna rozmowa podczas pracy (przez WhatsApp) i ogólnie wspaniałe i profesjonalne doświadczenie.

Etykieta zwrotna dostarczona dla dongla, a UPS zapakował go dla mnie, więc wszystko, co musiałem zrobić, to go upuścić, warte podróży, aby przetestować światła matrycowe.

Dostałem również światła boczne.

Wskaźnik HUD sprawia, że ​​jest oczywiste, kiedy się włączają, a niebieski laser nadal działa zgodnie z przeznaczeniem.

Bardzo fajnie zobaczyć matrycę w akcji. Brutalne, że są teraz wyłączone w USA, skoro są legalne.

Nie mogę się nachwalić usługi, którą świadczyli, i wyniku. Za mniej niż 1% ceny samochodu, warte dodatkowej linii wzroku i bezpieczeństwa (wiem, bardzo subiektywne).

Mam nadzieję, że to pomoże każdemu, kto nadal to rozważa!

P.S. Dodatkowe gadżety też działają świetnie!

21 - 40 of 46 Posts