Audi e-tron Forum banner
81 - 89 of 89 Posts
Wszystko zaczęło się, gdy próbowałem przywrócić widok satelitarny. Jest włączony, ale się nie ładuje.
To prawdopodobnie powiązane. Jeśli nie może połączyć się z siecią, aby zaktualizować widok satelitarny, nie może również połączyć się z siecią, aby zgłosić status samochodu.
Wiem, że niektórzy właściciele Audi wyciągają dwa bezpieczniki, aby zresetować MMI, i zgłaszano, że to "naprawia" problemy z modemem/łącznością. Nie pamiętam szczegółów, ale jeśli przeszukasz fora, istnieje duże prawdopodobieństwo, że może to mieć związek z Twoją sytuacją.

Natknąłem się również na problem, w którym samochód po prostu nie komunikował się ze światem. Myślę, że stało się tak, ponieważ skończył mi się 6-miesięczny okres próbny Audi Connect. Następnie, w trakcie rejestracji na roczną subskrypcję usługi, zapomniałem hasła i je zmieniłem. W jakiś sposób część infrastruktury myAudi otrzymała zmienione hasło, ale część Audi Connect już nie. To tylko moja teoria.

Po około tygodniu zadzwoniłem do dedykowanego numeru pomocy technicznej Audi i byli bardzo pomocni. Osoba z pierwszego poziomu, z którą rozmawiałem, była bardzo uprzejma i pomocna, ale nie mogła rozwiązać problemu. Przekazała sprawę komuś wewnętrznie i w ciągu 24 godzin samochód ponownie zaczął się komunikować. Następnie zadzwoniła, aby sprawdzić, czy wszystko działa. Kontakt z Audi był stosunkowo bezproblemowy.

Miałem również problem, w którym samochód po prostu nie komunikował się ze światem. Myślę, że stało się tak, ponieważ wygasł mój 6-miesięczny okres próbny Audi Connect. Następnie, w trakcie rejestracji na roczną subskrypcję usługi, zapomniałem hasła i je zmieniłem. W jakiś sposób część infrastruktury myAudi otrzymała zmienione hasło, ale część Audi Connect już nie. To tylko moja teoria.

Po około tygodniu zadzwoniłem do dedykowanego numeru pomocy technicznej Audi i byli bardzo pomocni. Osoba z pierwszego poziomu, z którą rozmawiałem, była bardzo uprzejma i pomocna, ale nie mogła rozwiązać problemu. Przekazała sprawę komuś wewnętrznie i w ciągu 24 godzin samochód ponownie zaczął się komunikować. Następnie zadzwoniła, aby sprawdzić, czy wszystko działa. Współpraca z Audi była stosunkowo bezbolesna.
Cześć, dzięki za podzielenie się. Dobrze wiedzieć, że Twój problem się rozwiązał. Najwyraźniej mój nie. Po wielu rozmowach z Audi, oddzwonił do mnie technik. Poprosił mnie, żebym spojrzał na sygnał antenowy, który pokazuje 3G, 5G itp. Powiedziałem mu, że u mnie jest 3G. Powiedział mi, że mój modem wymaga ponownego uruchomienia (?). Czasami nowe samochody po prostu się rozłączają i nie mogą ponownie połączyć. Zapytał mnie, czy parkowałem pod ziemią lub pod mostem (nie i nie). W każdym razie muszę przywieźć samochód i naprawią to w warsztacie. Za kilka tygodni. W międzyczasie moja nawigacja nie działa (myśli, że jestem w Buffalo - nie w Toronto), a aplikacja Audi jest offline od rozłączenia w zeszłym tygodniu. Cieszę się, że to leasing, mam nadzieję, że to jednorazowa sytuacja. Jeśli zdarzy się to dwa razy, założę, że dostałem cytrynę. Jeden strajk.

Cześć, dzięki za podzielenie się. Dobrze wiedzieć, że Twój problem rozwiązał się sam. Najwyraźniej mój się nie rozwiąże. Po wielu rozmowach z Audi, oddzwonił do mnie technik. Poprosił mnie, żebym spojrzał na sygnał antenowy, który pokazuje 3G, 5G itp. Powiedziałem mu, że u mnie jest 3G. Powiedział mi, że mój modem wymaga ponownego uruchomienia (?). Czasami nowe samochody po prostu się rozłączają i nie mogą ponownie połączyć. Zapytał mnie, czy parkowałem pod ziemią lub pod mostem (nie i nie). W każdym razie muszę przywieźć samochód i naprawią to w warsztacie. Za kilka tygodni. W międzyczasie moja nawigacja nie działa (myśli, że jestem w Buffalo - a nie w Toronto), a aplikacja Audi jest offline od rozłączenia w zeszłym tygodniu. Cieszę się, że to leasing, mam nadzieję, że to jednorazowa sytuacja. Jeśli zdarzy się to dwa razy, założę, że dostałem cytrynę. Jeden strajk.
Czy technik, z którym rozmawiałeś, był częścią konkretnej grupy pomocy cyfrowej? Jeśli nie, sugeruję zadzwonić do nich. Ich numer znajduje się na stronie internetowej Audi connect.

Myślałem, że gdzieś widziałem, że usługa 3G dla samochodów jest wyłączana. Nie pamiętam dokładnie kiedy.

Cóż, po 5 miesiącach mam ten problem po raz pierwszy. Brak łączności z aplikacją do samochodu (dla mnie lub mojej żony) przez 24 godziny. Cholera. Poczekam do końca dnia (kiedy będę mógł poszukać i znaleźć brelok z kodem klucza do mojego pojazdu, mam nadzieję, że nie zostawiłem go w Maryland), a następnie wypróbuję proces @Grayblack.
Mój przestał działać 8 maja. Po raz pierwszy zdałem sobie z tego sprawę, gdy aplikacja mojego dostawcy energii elektrycznej nie mogła pobrać statusu ładowania samochodu za pośrednictwem połączenia Kaluza/Audi. Audi Digital Services kazało mi usunąć aplikację i ponownie dodać/zmienić hasło itp. w aplikacji myAudi, ale teraz w zasadzie nie mam żadnej kontroli zdalnej nad samochodem.

Zauważyłem, że aplikacja MyAudi nie była w stanie zaktualizować statusu mojego pojazdu przez kilka ostatnich dni. Czy ktoś jeszcze ma ten problem? Zastanawiam się, czy to problem z serwerem Audi, czy odosobniony przypadek. Próbowałem zadzwonić na infolinię obsługi klienta, ale czekałem zbyt długo i zrezygnowałem.
Mam mojego RS5 od 6 miesięcy, a aplikacja działała przez 3 tygodnie z tych 6 miesięcy.

Wszelkie sugestie mile widziane.

Mam mojego RS5 od 6 miesięcy i aplikacja działała przez 3 tygodnie z tych 6 miesięcy.

Wszelkie sugestie mile widziane.
Dla elektrycznych Audi, takich jak różne wersje etron, często pomaga umieszczenie samochodu w "głębokim uśpieniu" na kilka godzin, aby dać samochodowi/chmurze/aplikacji czas na ponowne uruchomienie/zresetowanie całego połączenia. Często problemem jest komunikacja w chmurze. Nie wiem, jak to zrobić w RS5.

Udało mi się rozwiązać moje problemy z myAudi dzisiaj rano. Nie jestem pewien, czy to zadziała dla wszystkich, ale u mnie zadziałało.

1) usunąłem mój pojazd z aplikacji myAudi
2) dodałem mój pojazd do aplikacji myAudi (będziesz potrzebować kodu klucza pojazdu)
3) zrestartowałem mmi
4) zalogowałem się do mmi za pomocą adresu e-mail i hasła

Mam nadzieję, że to pomoże!
Tak, właśnie to zrobiłem i znowu działa. Aplikacja jest zaktualizowana.

81 - 89 of 89 Posts